Frank Sjaardema en Steffy Lazeroms tijdens de Chaamloopen
Frank Sjaardema en Steffy Lazeroms tijdens de Chaamloopen

Eindelijk weer wedstrijden voor AVR’90-leden

Sport en vereniging

RUCPHEN - Nu de regelgeving rond covid-19 dit weer toestaat, komt de organisatie van atletiekwedstrijden weer langzaam op gang. De senioren Steffy Lazeroms en Frank Sjaardema beten zaterdagavond 3 juli het spits af in de Chaamloop in Chaam en jeugdtrainer Wilco Verwijmeren nam met Eline Robbemond en Britt Luijkx deel aan the 4th of July Trackmeeting van Atledo in Dongen.

De stichting Chaamloop kreeg op 24 juni toestemming van de gemeente Alphen-Chaam voor de organisatie van de Chaamloop, hetgeen leidde tot de eerste echte wegwedstrijd in de regio/provincie dit jaar.  Steffy Lazeroms greep deze gelegenheid aan om voor de eerste keer een wedstrijd over 10 km te lopen. Dankzij haas en ervaren loper Frank Sjaardema kon zij deze afstand bedwingen in 46:30 minuten.  Een prima prestatie en een mooi richtpunt voor volgende wedstrijden. Frank die de gehele wedstrijd voor/naast Steffy liep, liet als echte gentleman aan de finish Steffy netjes voorgaan en finishte zelf in 46:35.

Baanwedstrijd
Op zondag 4 juli verschenen er meer dan 350 deelnemers aan de start van de baanwedstrijd van Atledo. De wedstrijd begon droog maar eindigde “vrij nat”. Misschien is “vrij nat” een te lichte benaming voor het water dat zondagmiddag met bakken gelijk uit de hemel viel! C-juniore Eline Robbemond sprintte 100 meter in 15,12 sec, stootte de kogel 8,22 meter weg en kwam met de speer tot een afstand van 15,5 meter.  Voor Eline was het de eerste keer dat zij deelnam aan een wedstrijd. Nu heeft zij voor het eerst prestaties in wedstrijdverband weggezet, die zij in de toekomst zeker probeert aan te scherpen. Britt Luijkx komt uit in de categorie vrouwen onder de 20 (voorheen A-junioren). Het was al lang geleden dat zij deelnam aan een wedstrijd en zij sprintte 100 meter in 15,23 sec, 200 meter in 33,56 sec en sprong 3,95 meter ver. Haar resultaat bij het verspringen (8 cm verder dan haar persoonlijk-best-prestatie) stemde tot tevredenheid. Trainer Wilco Verwijmeren pikte zelf ook een graantje mee in de wedstrijd en stootte de kogel tot een afstand van 8.16 meter en kwam met de speer tot een afstand van 19.19 meter. Aangezien Wilco meer training geeft dan hij zelf traint waren deze prestaties zoals vooraf verwacht. Maar nog veel belangrijker dan de behaalde prestaties, zijn het plezier dat de atleten halen uit een wedstrijd.

Meetrainen bij AVR’90
Kom ook eens vrijblijvend meetrainen bij AVR’90. De looptrainingen zijn op maandag en donderdag vanaf 19:00 uur en op dinsdag vanaf 19:15 uur. De training voor jeugdleden is op woensdag vanaf 18:30. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom gewoon naar de atletiekbaan, welke te bereiken is van de Baanvelden en meldt je bij de trainer. Meer informatie over AVR’90 is de vinden op de website www.avr90.nl