De vlegelgroep is er klaar voor.
De vlegelgroep is er klaar voor. Foto: Jan van den Broek

Nieuw groepje ‘vlegelaars’ vlegelde er lustig op los

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Na een oproep in deze Rucphense Bode reageerden 7 personen die graag het vlegelen wilden leren. Afgelopen zaterdag, 3 juli, kwamen zij voor het eerst in de Sprundelse molen bijeen om, op initiatief van Jan Boeren, kennis te maken met deze techniek uit vervlogen tijden.

Jan had voor 6 vlegels gezorgd en na enige uitleg ging de groep, geïnstrueerd door Theo van Dijk met de molen als decor, aan de slag. Na enige aanloopproblemen met de vlegels kwamen zij in het ritme van een “vijfslag” op gang.

Vervolg

Deze bijeenkomst krijgt een vervolg op zaterdag 7 en 21 augustus. Hun enthousiasme leidde er toe dat zij tijdens de expositie Molen “Kunstparel 2020” op zondag 26 september ergens tussen 10.00 uur en 16.00 uur een of meerder demonstraties geven op het Molenerf.

Moleninfo

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 en 14.00 uur en eveneens elke eerste en derde zaterdag van de maand, tussen 11.00 en 14.00 uur welkom in de molen om molenproducten af te halen. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website.