René Lazeroms, wethouder Gemeente Rucphen: 'Bewoners van de kernen ondervinden nu het gemak van de nieuwe rondweg'
René Lazeroms, wethouder Gemeente Rucphen: 'Bewoners van de kernen ondervinden nu het gemak van de nieuwe rondweg' Foto: Corine Roks

Wethouder René Lazeroms: ‘Herinrichting centrum Rucphen is huzarenstukje’

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Nu het Centrumplan Rucphen steeds duidelijkere contouren aanneemt, krijgen bewoners, ondernemers en de gemeente Rucphen ook een beter beeld van de nieuwe verkeerssituatie. Wethouder René Lazeroms, portefeuillehouder verkeer, geeft een update.

“Nog voor de bouwvak, op 19 en 20 juli worden er twee zebrapaden gerealiseerd. Eén voetgangersoversteek in de Raadhuisstraat en één vrijwel direct om de hoek op de Schijfse Vaartkant. Ook krijgt de haakse bocht in de Van Voornestraat middenasbegeleiding. Een doorgetrokken streep moet voorkomen dat deze bocht wordt afgesneden. Twee kleine aanpassingen als gevolg van het bewonersoverleg. Met busonderneming Arriva is afgesproken dat de dienstregeling zo wordt ingericht, dat de bussen elkaar niet passeren in het centrumgebied. Een afspraak die al gold maar in de praktijk toch anders bleek uit te pakken.” Als bijkomend voordeel van de tijdelijke afsluiting Van Voornestraat, nu het kruispunt Rucphense Vaartkant-Julianastraat wordt aangepakt, benoemt de wethouder het gebruik van de nieuwe rondweg. “Bewoners van de kernen ondervinden nu het gemak van de omleiding. Hopelijk blijven zij in de toekomst van de nieuwe route gebruik maken zodat het centrum verkeersluw blijft.” Rucphen is de laatste kern waarvan het centrum een metamorfose heeft ondergaan. “Een huzarenstukje, met goede communicatie tussen betrokken partijen en een schitterend plein dat verwijst naar onze rijke turfgeschiedenis.”