Mini-Roparun 2021
daverend succes!

SPRUNDEL - Afgelopen zaterdag organiseerde Team SV Sprundel weer het eerste fysieke evenement van het jaar. Een sponsorloop waar zo’n 85 kinderen aan deelnamen.


Deze enthousiastelingen legde samen met een team een obstakelparcours af in estafettevorm. Ook volwassene lopers mochten zich deze dag melden voor de loopmaatjesrun. Een rondje van 2, 4, 6 of 8 kilometer door Sprundel, waarbij zij gezelschap kregen van een loper en een fietser van het roparunteam.

Team SV Sprundel #102 kan terugkijken op een waardevolle dag. Een dag vol sportiviteit, gezelligheid en een mooie opbrengst voor het goede doel. Bij deze een dank aan alle aanwezigen die dit evenement mogelijk gemaakt hebben.

Dit alles stond in het teken om geld op te halen voor de Roparun. Een stichting dat zich inzet voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten voor jong en oud. Zij bieden gezinnen vakanties aan om even te ontsnappen aan de akelige periode waar zij in verkeren. Ook maakt de organisatie workshops mogelijk in ziekenhuizen, waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen, die zij krijgen door de behandelingen. Meer informatie over de stichting is terug te vinden op roparun.nl


Roparun 2021 NL
Het eerste weekend van oktober zal ook Team SV Sprundel aan de start staan van deze alternatieve Roparun in eigen land. Ondanks dat we nu op de goede weg terug zijn en de coronaregels langzamerhand verdwijnen is deze beslissing al in eerder stadium genomen. Het wordt een loop in Zuid-Nederland van Landgraaf naar Landgraaf. Een route van 304 kilometer die zich een weg baant door het Limburgse heuvellandschap.[n]