Patrick Smeekens draagt de voorzittershamer over aan Koert Gobbens.
Patrick Smeekens draagt de voorzittershamer over aan Koert Gobbens. Foto: Jean-Paul Matthijssen

Koert Gobbens nieuwe voorzitter bij NEO

Sport en vereniging

RUCPHEN – Afgelopen zondagochtend stond een klein picknickconcertje op het programma. In de buitenlucht en alleen voor eigen leden en aanhang.  Gelukkig trokken de wolken tijdig weg en konden we in een heerlijk zonnetje, naast een weiland met nieuwsgierige koeien, eindelijk weer eens een (mini-) optreden verzorgen.

Natuurlijk hadden we graag meer publiek uitgenodigd en u zou normaliter meer dan van harte welkom zijn geweest. Maar gezien de huidige omstandigheden leek dat ons nog niet verstandig; ook al was het in de buitenlucht. Er werden optredens verzorgd door harmonie A-orkest en slagwerkgroep van NEO, onder leiding van resp. Rob Sloekers en Corné Pas. Na afloop van het concert werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele jubilarissen binnen het orkest, die 50 jaar of langer lid waren in 2020, alsnog te huldigen. Pieter van Dorst, Mart Schrauwen en Leo Melissen werden toegesproken door voorzitter Patrick Smeekens. Deze ere-leden namen insigne, oorkonde en felicitaties in ontvangst voor resp. hun 50-, 60- en 65-jarig lidmaatschap van NEO. Nogmaals van harte gefeliciteerd.

Voorzitter
Daarnaast was dit het moment dat Patrick Smeekens uitgekozen had om te stoppen als voorzitter van NEO. Koert Gobbens heeft de voorzittershamer van hem overgenomen. Uiteraard werd Patrick meteen toegesproken door zijn opvolger. Hij werd bedankt voor zijn inzet en toewijding tijdens zijn functie als voorzitter vanaf 2013. Patrick blijft nog wel bestuurslid, wat uiteraard zeer wordt gewaardeerd. Na dit officiële gedeelte werden de thermoskannen koffie en lunchpakketjes tevoorschijn gehaald en werd er, uiteraard op gepaste afstand, nog even gezellig bijgekletst. Met dank aan de fam. Bruijns voor de gastvrije ontvangst.

NEO-jeugddag

Zondag 18 juli a.s. staat een NEO-jeugddag op het programma. Ook dit jaar kon het befaamde NEO-kampweekend helaas niet doorgaan. Wederom vonden de leden van de kampcommissie dat ze toch iets moesten organiseren voor onze jeugdleden; vandaar deze jeugddag. Iedereen die zich heeft opgegeven weet inmiddels hoe laat hij/zij waar moet verzamelen. Hoe en wat er precies wordt georganiseerd is nog ’n verrassing, maar aan het eind van de middag zullen we weten wie zich uiteindelijk ‘de alleskunner’ van NEO mag noemen.

Kaartverkoop GvM gestart

Het duurt nog even, maar zaterdag 27 november staat het concert van NEO met Gerard van Maasakkers gepland. Het promo-filmpje “Hier heur ik thuis” kunt u vinden op de website van NEO; zeker de moeite waard om even te bekijken om alvast in de stemming te komen. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Heeft u interesse, wees er dan snel bij. Voor meer informatie, zie website NEO: www.harmonieneo.nl