Afbeelding
Foto: Krijn ten Hove

Al 10 jaar lang is Mariëlle Testers bezig met het volgen van het Project De Hofstede. En het is gelukt. Ze hebben een huis bemachtigd in dit nieuwbouwproject in Rucphen waar vorige week het hoogste bouwpunt werd bereikt.

 

"We hebben echt gekozen voor de locatie. Vlak aan het bos en toch dicht bij het dorp. Waarom? Nou we sporten veel, hebben een hond en het bos speelt daarbij een belangrijk rol." Daarnaast geeft ze aan dat ze ook wel eens een huis wilde hebben waar alles nieuw in is.


Als een van de eerste bewoners mocht MariĆ«lle bij het bereiken van het hoogste punt namens de bewoners de traditionele vlag hijsen. Er waren veel bewoners afgekomen op dit belangrijke moment in de bouw. "Het zal geen verre verhuizing zijn, we wonen hier vlakbij", waarmee ze een van de vele binnen Rucphen is die in dit nieuwbouwproject gaat wonen. 


"Het project loopt al zo lang, heeft de nodige vertraging gehad, de bezwaar procedures hebben tijd gekost en toch bleven we hierop wachten. Er is zoveel anders voorbij gekomen waar we niet voor gekozen hebben. En nu is het tijd om ons voor te bereiden, we werden net verrast in de toespraak van de aannemer dat hij verwachte dat we onze kersboom hier konden opzetten. Dat wil ik graag even zeker weten want we moeten ons oude huis nog te koop zetten."[n]