Geslaagd voor A-examen NEO (vlnr): Vera Buijs, Tijn van Opdorp, Tijs de Haan en Rob Smits.
Geslaagd voor A-examen NEO (vlnr): Vera Buijs, Tijn van Opdorp, Tijs de Haan en Rob Smits. Foto: Ilona van Opdorp

NEO hoopt op publiek bij de geplande activiteiten

RUCPHEN - We naderen de zomervakantie. Deze week nog repetities en lessen, maar daarna houden ook leerlingen, leden, docenten en dirigenten van NEO enkele weken vakantie.


Hopelijk kunnen we het publiek komend najaar eindelijk weer eens uitnodigen en ontmoeten bij de geplande activiteiten, zoals bijv. het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC 6 nov), het concert met Gerard van Maasakkers (27 nov) en het kerstconcert (26 dec). We hopen dat deze activiteiten zonder (veel) beperkingen kunnen doorgaan.


Muziekexamens NEO

Afgelopen zaterdag 17 juli was een extra spannende dag voor enkele NEO-leerlingen. Voor hen stond die middag het theorie- en praktijkexamen A op het programma. Ze hadden zich de afgelopen weken uiteraard goed voorbereid met hun docent, maar toch viel hier en daar wel wat nervositeit te bespeuren. Desondanks aan het eind van de middag alleen maar blije gezichten; Vera Buijs (altsax), Tijn van Opdorp (altsax), Tijs de Haan (klarinet) en Rob Smits (klarinet) zijn allen geslaagd voor hun A-examen bij NEO. Van harte gefeliciteerd!


Juegddag NEO

Ook dit jaar kon het jaarlijkse NEO-Kampweekend helaas niet doorgaan zoals we gewend zijn. Daarvoor in de plaats werd afgelopen zondag 18 juli een jeugddag georganiseerd. Het thema was 'wie wordt de alleskunner', uiteraard een afgeleide van het gelijknamige tv-programma. De organisatie had veel leuke, lastige en soms lachwekkende spelletjes bedacht voor de deelnemers. Gelukkig was het erg goed weer, dus konden alle spelletjes buiten worden gepland. In groepjes trokken de jeugdige deelnemers door het dorp om uiteindelijk in de gymzaal van Agora een slotspel te spelen met de winnaars van elke groep. Uit dit slotspel zou dan moeten blijken wie de ‘alleskunner’ van NEO werd. Eerst met z’n allen samen frietjes eten en daarna werd de winnaar bekend gemaakt, nl. Mees Blom. Proficiat Mees en complimenten aan de organisatie voor een zeer geslaagde middag.


Concert Gerard van Maasakkers

Het nummer 'Hier Heur ik Thuis' van Gerard van Maasakkers past precies bij het gevoel dat NEO wil delen met de inwoners van Rucphen. Met het bijbehorende promofilmpje toont NEO de trots die ze hebben voor Rucphen. Het is ook een preview op wat de mensen te wachten staat op 27 november, want dan bezoekt Gerard ons dorp opnieuw voor een gezamenlijk concert. Het filmpje is te bekijken via social media en de website van NEO (www.harmonieneo.nl). Op deze website vind u ook informatie omtrent de kaartverkoop.[n]