Jac van Trijp van Beleef Sprundel en wethouder René Lazeroms openen het Toeristisch Informatiepunt.
Jac van Trijp van Beleef Sprundel en wethouder René Lazeroms openen het Toeristisch Informatiepunt. Foto: Jeannette Aarts

Toeristisch Informatiepunt in De Trapkes

SPRUNDEL - Vorige week dinsdag, 13 juli, openden wethouder René Lazeroms en Jac van Trijp, voorzitter van Beleef Sprundel van Dorpswerk Sprundel, in De Trapkes een Toeristisch Informatiepunt. Samen hingen zij een bordje met ‘Toeristisch Infopunt’ in de authentieke, voormalige biechtstoel, gevestigd in de foyer van het dorpshuis. 

Zonder kleur en stijl van de biechtstoel aan te tasten bracht Piet Frijters er voorzieningen in aan voor de toeristische informatie uit de regio. Uiteraard daarbij boekjes over de Sprundelse kuierpadjes en Meule-ommekes. En onder de fietsrroutes in dorp en omgeving, ook Typisch Sprundel en de St. Franciscusroute. 


'We zijn nog lang niet klaar, er leven nog veel meer ideeën'


Beter op de kaart

Verder is er informatie te vinden voor mensen die in de gemeente Rucphen en omgeving zoeken naar recreatie.
De Trapkes is op alle werkdagen open. In de weekends en op feestdagen is de toeristische informatie te vinden in de naast De Trapkes gelegen Brasserie de Pastorie.

De wethouder prees Beleef Sprundel voor haar vele activiteiten die Sprundel en de gemeente ‘beter op de kaart zetten’. Van Trijp zei: ‘’We zijn nog lang niet klaar, er leven nog veel meer ideeën’’.  Tot slot had Adrie van Ginneken, voorzitter van Dorpswerk Sprundel, nog een cadeau voor Piet Frijters, die ‘kunstig voor een bijzonder mooi Infopunt gezorgd heeft’.