Afbeelding
Foto: Corine Roks

Eindelijk weer kermis in Rucphen: Kermis Sint Willebrord geopend

Door: Ruud Smolders Algemeen

SINT WILLEBRORD – Eindelijk kon de jeugd weer naar de kermis, de stemming zat er gisteren op Sint Willebrord al goed in. Het is de eerste kermis binnen de gemeente Rucphen die na de versoepelingen van de coronamaatregelen haar poorten opende. Inderdaad poorten, het terrein is omheind, geheel volgens de geldende coronaregels.

 Eindelijk kon de jeugd weer naar de kermis, de stemming zat er gisteren op Sint Willebrord al goed in. Het is de eerste kermis binnen de gemeente Rucphen die na de versoepelingen van de coronamaatregelen haar poorten opende.

 “Met looprichting, desinfecteer bij de in- en uitgang, borden waarop de bezoekers gewezen worden op de anderhalvemeter afstand en een telling aan de entree”, geeft Harry Vergouwen van Fanfare De Eendracht aan. De fanfare neemt al jaren de organisatie van de Willebrordse kermis voor haar rekening.

“Het is druk voor de vrijdagavond, we tellen nu zo’n driehonderd aanwezigen. Verspreid over de dag hebben we zo’n dertienhonderd bezoekers geteld. Om vier uur vanmiddag ging de kermis van start met een feestelijke opening door wethouder Laura Matthijssen”.

“We mogen maximaal 781 bezoekers toelaten, zo wordt in de vergunning vermeld. Een getal gebaseerd op één persoon per vijf vierkante meter. De netto vloer wel te verstaan, de ruimtes van de kermisexploitanten zijn hierop in mindering gebracht”, vult Vergouwen aan.

Attracties

Eenentwintig attracties telt de kermis op locatie Vijverstraat. Nieuw is dit jaar de Royal King waarin de waaghalzen in een ring worden gelanceerd. Ook de Break Dance en de Wipp vinden gretig aftrek, vooral onder de jeugdige kermisbezoekers. Verder op het terrein diverse kramen met versnaperingen, de botswagens, funhouse en voor de allerkleinste de draaimolen, de Babyflug en trampolines. 

Wie graag een gokje waagt heeft ook ruime keuze, met een enorme beer als ultieme trofee. De kermis stond er tot en met dinsdag 10 augustus.