Fietsers klaar voor start naar Meerseldreef
Fietsers klaar voor start naar Meerseldreef Foto: Toon Roks

Wisselend animo voor activiteiten KBO Sprundel in vakantietijd

Algemeen

SPRUNDEL - De deelname aan de vakantieactiviteiten van KBO Sprundel vallen in de smaak. Opmerkelijk is wel dat de deelname zeer wisselend is, laat de organisatie weten. 

In het programma is een wijziging gekomen. De Fietsdag, die gepland stond op 2 september, is verzet naar 1 september. Die woensdag wordt er al om 9.30 uur bij De Trapkes op de fiets gestapt.

Vakantieactiviteiten

De vakantieactiviteiten openden 21 juli in De Trapkes met een gezellig samenzijn, ondersteund door accordeonist Ad Kwakernaat. Zestig senioren genoten ervan.  De week daarop gingen achttien personen wandelen in op Visdonk. 

Op 3 augustus bezochten 25 leden, deels per fiets en auto, het park en de kapel in Meerseldreef. De belangstelling voor het bezoek aan museum ’t Oude Platteland viel op 12 augustus, elf deelnemers, tegen. Maar, na afloop was te horen: ‘’Daar wil ik nog weleens terug naartoe’’.  

Komende activiteiten
Een dagreis op 25 augustus volgeboekt. Met een volle bus, 56 personen, wordt dan onder meer het Boerenbondmuseum in Gemert aangedaan.  Het dagje fietsen, op 1 september, sluit de wekelijkse vakantieactiviteiten af.

Ondertussen zijn de andere reguliere activiteiten, zoals jeu de boules, koersbal, zangkoor en biljarten, rikken en sjoelen  weer opgepakt. In de laatste maanden van het jaar staan verder drie themamiddagen en twee quizmiddagen, een stamppotreis naar Soerendonk, een sinterklaasbingo en een kerstviering op het programma. De plaatselijke KBO houdt op woensdag 22 september haar jaarvergadering.