Afbeelding
Foto: Corine Roks

Eindelijk weer competitief voetballen: 4 september start de strijd om te beker

Door: Corine Roks Algemeen

Voor het derde seizoen traint Marco Groeneveld het eerste elftal van RKSV Rood- Wit W, Sint Willebrord. Afgelopen seizoen werden slechts zes wedstrijden gespeeld, drie competitiewedstrijden en drie voor de beker. De trainingen gingen in aangepaste vorm door. Nu staat er eindelijk weer een ‘normaal’ seizoen voor de deur.

 

De selectie, 1ste klasse, bereidt zich nu voor op de bekerwedstrijden die op 4 september van start gaan, gevolgd door de competitie die drie weken later aanvangt. Groeneveld vertelt: “De mannen staan te popelen om weer competitief te kunnen voetballen. We hebben een jong elftal, ons streven is erop gericht om jeugdspelers te laten doorstromen naar de hogere elftallen. Rood- Wit staat goed aangeschreven, we hebben dit seizoen drie nieuwe spelers van andere clubs verwelkomt waarvan één bij Rood- Wit is opgeleid. Voor het komende seizoen hebben we maar liefst zevenenvijftig spelers die we verdelen binnen drie elftallen in de top”. 

Over het afgelopen jaar meldt hij: “We hebben wel getraind. Afhankelijk van de maatregelen in blokken verdeeld in kleine groepjes van twee of vier. Onderling hebben de mannen tegen elkaar gespeeld. Afgelopen seizoen ook twee wedstrijden tegen het jeugdelftal. Toen de KNVB groen licht gaf voor de Regiocub waren onze velden in onderhoud, en dat was jammer”. Tot slot meldt de trainer: “We steken veel energie in onze jeugdafdeling, een aantal spelers uit de selectie geeft hier zelfs trainingen. De jongeren vinden dit geweldig, zij zijn hun grote voorbeeld”.