Afbeelding
Foto: Corine Roks

Giel en Annie Heeren zijn 60 jaar getrouwd

Door: Corine Roks Algemeen

SINT WILLEBRORD- Vandaag zijn Giel Heeren(83) en Annie Heeren- Roks (83) zestig jaar getrouwd. Hun leven stond en staat vooral in het teken van hun gezin, waarvoor zij zich altijd optimaal hebben ingezet. Giel door hard te werken als stratenmaker, Annie door de zorg van hun vijf kinderen.

 

De eerste ontmoeting vond plaats op de Willebrordse kermis. Het stel krijgt verkering, al na een jaar besluiten ze in het huwelijksbootje te stappen. Ze hadden haast met het boterbriefje, hun eerste dochter was op komst.

De jonge Giel en Annie woonden het eerste jaar van hun huwelijk in bij de moeder van Giel. “In de Irenestraat waar ik geboren ben. We wilden graag een stukje bouwgrond op het perceel ernaast, maar de gemeente had andere plannen. Onze grond werd onteigend voor woningbouw”. Ze kozen uiteindelijk voor een mooie hoekwoning ernaast waar ze nog steeds wonen. “Ik wil hier nooit meer weg”, vult Annie, die haar roots in Sprundel heeft, aan. Het echtpaar krijgt vijf kinderen, vier dochters en een zoon. Later volgden er vijf kleinkinderen, een achterkleindochter plus een bonus achterkleinzoon. Giel werkte destijds hard als stratenmaker. Annie, die dol op kinderen is, stortte zich op haar gezin. “Tot de jongste twee wat ouder waren. Ik ben toen gaan werken bij Saarloos en Svz in Etten- Leur en maakte in de avonduren kantoren schoon”.

Sierbestrating

Al snel blonk Giel in zijn werk uit, met name bij de aanleg van sierbestrating. Grote opdrachten werden hem toevertrouwd. Niet verwonderlijk, de stratenmaker werkte uiterst precies. In zijn vrije uurtjes was hij een gewilde stratenmaker binnen familiekringen. Een echte vakman; bogen, cirkels, waaiers en vierkanten gelegd met kinderkoppen, vijf- en zevenduimers waren prima aan hem besteed. Totdat zijn gezondheid het af liet weten, met zijn 58ste ging hij in de VUT.

In zijn jonge jaren voetbalde Giel bij zijn favoriete club Rood- Wit. “In de selectie op linksbuiten. Ik had best talent, heb zelfs nog bij RBC gevoetbald”. Tot zijn veertigste heeft Giel bij Rood- Wit gevoetbald, en speelde zijn club thuis, dan was hij van de partij. “Gezellig met mijn zwagers waarbij we de derde helft trouw bleven”, geeft hij met een knipoog aan. 

Het houden van tropische vogels en kanaries was eveneens een geliefde hobby van Giel. Annie daarentegen was druk met haar gezin, het huishouden, de tuin en huiselijke klusjes. De Boor, hamer en kwast waren haar niet vreemd en ook de elektra fikste ze wel even. Ze genoot van de bloemen, planten en struiken die ze scoorde bij tuincentra. “Ik vond het altijd heel fijn om mijn huis op orde te hebben, nog steeds, maar nu krijg ik hulp van mijn kinderen”. 

Giel en Annie genoten van hun gezin, met zo nu en dan uitstapjes naar een pretpark, het bos en de zee. “Zeeland is onze favoriete provincie, we hebben daar heel wat uurtjes doorgebracht. Ook samen toen we ouder waren”, geeft het echtpaar aan. Op oudere leeftijd ontdekten zij het reizen. Annie hierover: “Met het vliegtuig naar Spanje op bezoek bij mijn broer en schoonzus”. De reis smaakte naar meer, een aantal keer werd het uitje naar Benidorm herhaald. Nu maken zij nog steeds uitstapjes maar dan in de nabije omgeving. “Gezellig op familiebezoek”, besluit het familiegezinde echtpaar.