De nieuwe groep Sprundelse Molenvlegelaars
De nieuwe groep Sprundelse Molenvlegelaars Foto: Jan van den Broek Molenstichting

Expositie en rondleidingen bij Molen de Hoop

Algemeen

SPRUNDEL - Op donderdagavond 2 september komt ’t Bosschenhoofds Schaap Gilde met 20 personen naar molen De Hoop Sprundel voor een molenpresentatie en een rondleiding in onze molen door de molenaars. Speciaal voor deze avond zal de molen opgezeild draaien om zo, verlicht door de schijnwerpers, nog mooier op de molenbelt te pronken. 

Onder het genot van een kopje koffie en een Sprundels Wonder wordt er daarna nog ‘Onderin de Molen’ na gepraat. Er is ook de mogelijkheid om dit arrangement uit te breiden met een bezoek aan het Fatimapark met uitleg over de Geheimen van de Rozenkrans. Aanvangstijd 19.30 uur.

Afsluitende Expositie 

Molen De Hoop project ‘Kunstparel 2020’ zal zondag 26 september te zien zijn in een expositie. “Het is eindelijk zo ver we gaan ons project, waaraan veel amateur kunstenaars waaronder veel Spundelaren, vanaf juni 2019 meegewerkt hebben, nu echt afronden. Het doel is om met alle deelnemende kunstenaars de afsluitende expositie te organiseren met als thema’s: schilderen, keramiek, beelden, tekenen, illustrator, fotografie, glas blazen, kantklossen, airbrush en schrijvers. We kunnen genieten van schilderijtjes van BS Vinkenbos leerlingen, molentjes van brooddeeg getamponneerd met sjablonen, 4 seizoenen op een boomschijf en tegeltjes van gips, een eigen gecomponeerd molenlied, foto’s, een foto-drieluik, kantklossen molen,  potlood,- krijt- en geltekeningen, schilderijen, tekeningen, molenverhalen en een gedicht. De resultaten worden in en rond de molen geëxposeerd, waar voor, achter en rond de molen op het Molenerf extra tenten worden geplaatst.”

De vlegelaarsgroep van Molen De Hoop Sprundel, bestaande uit 8 personen, zal op de expositiedag een aantal demonstraties ‘graan vlegelen’ en ook ‘zeis haren’ verzorgen. Het totale programma volgt later.