Afbeelding
Foto: Corine Roks
CORSO ZUNDERT 2021

Buurtschap Schijf presenteert de luiaard: ‘Een wagen vol symboliek’

Door: Corine Roks Algemeen

SCHIJF - Via zijn ontwerpmaat Huub van Caam kwam Maikel van de Korput uit Zundert bij buurtschap Schijf terecht. Het buurtschap stond destijds in de kinderschoenen en zocht versterking. Voor het elfde jaar is ontwerper Maikel nu actief binnen het buurtschap. 

Samen met Huub en Jens Arnouts is hij verantwoordelijk voor het ontwerp ‘Do not disturb’, de wagen die in het eerste weekend van september aan het publiek zal worden getoond. “Door corona kwamen alle activiteiten op een zeer laag pitje te staan. Zo ging de voetbal niet door en vergaderingen werden uitgesteld. Ook het Bloemencorso werd gecanceld. Kortom: een jaar waarin we allemaal in de ruststand werden gezet en waarin het hoofd kon worden leeggemaakt.”

Vandaar de keuze van een luiaard die zich nergens iets van aantrekt en zich enkel focust op de essentie van zijn bestaan, zo maakt Maikel van de Korput duidelijk. “Dit in tegenstelling tot de mensen die de wereld proberen te controleren en registreren. De pandemie bracht daar verandering in.”

De Zundertse ontwerper vervolgt: ”Zodra we groen licht kregen voor Corso Zundert 2021, hebben we aan de vrijwilligers van het buurtschap gevraagd wat ze zoal gemist hebben in het coronajaar, of wat het juist heeft opgebracht. Dit hebben we vertaald naar objecten die zijn verwerkt in de boomtak waaraan de luiaard hangt. Een wagen vol symboliek.”

Het publiek heeft al kunnen kennismaken met de ontwerpen van de verschillende buurtschappen: “Tentoongesteld in de etalages aan de Molenstraat,” geeft Maikel van de Korput aan. De wagens zelf worden tijdens het Bloemencorso in een andere vorm gepresenteerd, dit alles wegens de opgelegde beperkingen als gevolg van het COVID-virus.