Wim Roelands (rechts) en Ton van Tetering van het Alpha-Team Rucphen-Zundert.
Wim Roelands (rechts) en Ton van Tetering van het Alpha-Team Rucphen-Zundert. Foto: FOTO CHARLES LUIJTEN

In gesprek over God en de zin van het leven

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Heeft het leven op aarde wel zin? Is er iets meer? Het kunnen vragen zijn die zomaar spontaan bij je opkomen. Het zijn ook onderwerpen waarover je zo maar niet raakt uitgepraat en die zich dus lenen om er met anderen over te discussiëren. 

DOOR CHARLES LUIJTEN

Dat laatste kan via het volgen van de zogeheten Alpha-cursus die op maandag 13 september start in de pastorie van de parochiekern H. Trudo in Zundert. Het initiatief gaat uit van de nog niet zolang bestaande nieuwe parochies Sint Franciscus en Christus Koning. De eerste betreft de regio Rucphen, de andere Zundert. Diverse lokale parochies, in totaal tien, zijn erin ondergebracht.

Op zoek

We praten in het parochiehuis in Sint Willebrord met Wim Roelands uit die plaats en met Ton van Tetering uit Wernhout over de Alpha-cursus. Beiden maken deel uit van het Alpha-Team Rucphen-Zundert. “U moet het zien als een bijeenkomst om met elkaar over bijzondere onderwerpen die het leven van alle dag aangaan te praten. Bestaat er een God, wie was Jezus, is er méér of wat is de zin van het leven? Men gaat er met anderen naar op zoek. Zo zijn er nog meer onderwerpen die door de inleider van de cursus of filmpje ter sprake gebracht kunnen worden,” legt Roelands uit.

Populair

Aan elke cursusavond gaat een gezamenlijke maaltijd van de deelnemers vooraf. Die is rond de klok van 18.00 uur. “Het schept een bepaalde sfeer om na het eten met elkaar zo gemoedelijk mogelijk verder in gesprek te komen. We nodigen gesprekleiders uit die een bepaald item voorleggen waarover iedereen zijn of haar persoonlijke gedachten kan uitspreken,” zegt Ton van Tetering. Volgens hem is de cursus vanwege haar levendigheid wereldwijd bijzonder populair. Het aantal deelnemers dat er tot nu aan deel nam zou 25 miljoen zijn.

Kosteloos

Mocht u interesse hebben in het bijwonen van de gratis cursus, die in totaal uit tien bijeenkomsten bestaat, en het gebruiken van de daaraan verbonden maaltijd, dan is aanmelden vooraf noodzakelijk. Opgave voor 7 september via tel. 06-13244036 of 06-20254275, of via het e-mail adres alpha-ruzu@outlook.com. [n]