André na zijn laatste rit.
André na zijn laatste rit. FOTO A.J.M. KONINGS

Afscheid André v.d. Kloot als chauffeur en voorzitter buurtbus

SCHIJF - Op 27 augustus is er afscheid genomen van André van der Kloot als buurtbuschauffeur en als voorzitter van de vereniging bij Kir Royal te Schijf. De nieuwe voorzitter Emile van Waadenoijen sprak hem toe namens het buurtbusproject Achtmaal-Schijf.


De buurtbusvereniging heeft vanaf 2001 tot op heden ruim 600.000 passagiers vervoerd en is daarom onder het voorzitterschap van André van der Kloot met een kleine 50 vrijwilligers een groot succes geworden.


Buurtbuschauffeur
Toen André in de loop van 2003 begon als buurtbuschauffeur was er geen apparatuur in de bussen. Toen was een tas met kaartjes en een geldkist voldoende om passagiers mee te nemen in de bus. Later kwamen er allerlei aanpassingen in de bussen met allerlei apparatuur. Als chauffeur was hij altijd bereid om diensten van anderen over te nemen bij ziekte of vakanties. Ook het rijden van de reservebussen was voor hem geen probleem.


Lid van het bestuur
In 2004 werd al een beroep op André gedaan om voorzitter te worden van de buurtbusvereniging als opvolger van Harry de Bruijn, de oprichtingsvoorzitter.
Hij heeft deze functie ruim 17 jaar vervuld tot 14 juli van dit jaar. Hij had ook steeds intensieve contacten met de vervoerders, het provinciebestuur en de gemeentebesturen. Als vervoerders waren het eerst de BBA, later Veolia en nu Arriva die de buurtbusprojecten aanstuurde en voor het materieel zorg hadden.


Erelid
Vanwege zijn grote verdiensten voor de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf gedurende ruim 17 jaar, heeft het bestuur besloten om hem te benoemen als Erelid van onze vereniging. Daarbij hoort een oorkonde die hem werd overhandigd met de felicitaties van alle leden van de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf. We zijn André veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet. De voorzitter bood daarna André bloemen en een envelop aan.
Aan het slot sprak André zijn dank uit voor de prettige samenwerking met het bestuur en met alle chauffeurs. Hij wenste de vereniging nog vele goede jaren toe. Het is dankbaar werk geweest.
Na een gezellig samenzijn namen de vele chauffeurs die aanwezig waren daarna persoonlijk afscheid van André van der Kloot en zijn familie.[n]