Oude tijden herleefden voor KBO-Sprundel.
Oude tijden herleefden voor KBO-Sprundel. FOTO CEES EVERS

KBO-Sprundel met volle bus naar Boerenbondmuseum

SPRUNDEL - Woensdag 25 augustus vertrok KBO-Sprundel met een volle bus naar het Boerenbondmuseum in Gemert. Er was zoveel belangstelling dat er leden op de reservelijst gezet moesten worden.


Het weer was fantastisch en om half negen stapte iedereen vol verwachting in de bus. Het Boerenbondsmuseum is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw.
Door de authentiek ingerichte boerderijen en het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje, een snoepwinkeltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900.
Dit alles is gevestigd bij het geboortehuis van pater Van den Elsen, grondlegger van diverse Nederlandse coöperaties. Bij aankomst in Gemert werden de leden ontvangen met koffie en gebak. Hierna werd de groep gesplitst en o.l.v. een gids die tekst en uitleg gaf, werden de diverse huisjes bezocht. Daarna volgde een stevige lunch met passende (ouderwetse) gerechten. ’s Middags was er een rondrit met de bus door de Peel. Ook hier vertelde een gids op een humoristische wijze wat er onderweg te zien viel.
Bij terugkomst was er nog gelegenheid om wat te drinken, de diverse winkeltjes nog eens te bezoeken of een oud-hollands spelletje te spelen. In Casteren werd de geslaagde dagtocht besloten met een overheerlijk 3-gangen diner.
Rond de klok van 21uur kwamen de leden moe maar meer dan voldaan weer in Sprundel aan.[n]