Leerlingen BS Vinkenbos zijn benieuwd naar hun eigen werkstukjes.
Leerlingen BS Vinkenbos zijn benieuwd naar hun eigen werkstukjes. Foto: Jan van den Broek Molenstichting

Leerlingen BS Vinkenbos genieten nu al van hun eigen expositie Molen “Kunstparel 2020”

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Dinsdag 7 september was het een komen en gaan van 6 groepen leerlingen, uit de bovenbouw van BS Vinkenbos, in molen De Hoop.

Ruim 120 kinderen genoten van een mini-expositie van eigen gemaakte kunstwerken, waaronder molens op berg van steentjes, silhouetten van molens met sjablonen, molens in verschillende seizoenen, molens op een boomschijf en molens op tegeltjes (“Sprundels blauw”). Samen met enthousiaste vrijwilligers hebben zij deze op twee middagen in de klas gemaakt. Het was natuurlijk in deze mini-expositie in de molen al zoeken naar het eigen gemaakte kunstwerkje.
Op dinsdag 14 september kwamen 5 groepen van de middenbouw, gevolgd door 5 groepen van de onderbouw. Op dinsdag 21 september is er nog een molenbezoek. Op 26 september worden alle, ruim 150, kunstwerken van de kinderen bij goed weer op de molenbelt tentoongesteld en anders in de grote tent op het Molenerf. Dan kunnen zij samen met de familie genieten van hun creatieve werkstukken.

Expositie Molen “Kunstparel 2020” op 26 september 2021 is een doorloop-evenement waar bij de bezoekers tussen 10.00 uur en 16.00 uur middels een uitgezette route door de tenten en de molen op het Molenerf kennis kunnen maken met ook nog schilderijen, tekeningen, foto’s, kantklossen en airbrush, 50 in totaal. Dit alles nadat wethouder Laura Matthijssen het startschot voor de expositie heeft gegeven.

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op de eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.[n]