Zanggroep Rucphen herstart binnen repeteren

RUCPHEN - Het bestuur van de Zanggroep Rucphen heeft afgelopen dinsdag besloten om met ingang van dinsdag 14 september weer te starten met binnenrepetities in de theaterzaal van Agora, gelegen aan de Markt 2 te Rucphen. Aanvang 20.00 uur.


Helaas kan dat nog niet met de volledige zanggroep op het zo vertrouwde podium van de theaterzaal, zijnde de vaste oefenlocatie van de zanggroep. De zanggroep is immers nog gehouden de onderlinge afstand van 1,5 meter te handhaven. Sommige koren vinden zingen op 1,5 meter lastig of zelfs onmogelijk. Ook veel leden van de zanggroep Rucphen vinden dit vreemd en onwennig. Het betrof zeker geen eenvoudige beslissing. Vraag was echter: "Wanneer we nu niet starten wanneer dan wel?”.


Perspectief op zingen zonder 1,5m afstand

Zingen zonder 1,5 meter afstand in acht te nemen, kan misschien weer vanaf 25 september. Het kabinet hoopt op die dag voor de hele samenleving een streep te zetten door de "gewraakte” afstandsregel. Als bestuur wilden we deze kabinetsbeslissing niet langer afwachten. We zijn voor de zomervakantie eerst nog gestart met buitenrepetities maar hopen nu richting najaar "een echte doorstart” binnen te mogen maken. Alle beperkingen hebben al lang genoeg geduurd en deze hebben "de korenwereld” zeker geen goed gedaan.

Het kabinet herhaalt telkens dat het geen onderscheid wil maken tussen mensen die wel en niet gevaccineerd zijn. Als bestuur denken we dat al onze leden inmiddels volledig gevaccineerd zijn. We hopen dan ook niet geconfronteerd te worden met bovengenoemde kwesties.

Conform het advies van Koornetwerk Nederland start de Zanggroep Rucphen haar binnenrepetitie in de haar bekende V-formatie met in achtneming van het huidige (corona) Protocol en aanvullende richtlijnen voor de koorsector. Het enige houvast wat de koren op dit moment hebben. Geheel risicoloos zal onze samenleving waarschijnlijk niet meer worden.


Zanggroep Rucphen zoekt nieuwe leden

De zanggroep blijft op zoek naar enthousiaste nieuwe leden. Als zanggroep zijn we heel laagdrempelig. Iedereen die wil zingen is welkom. Belangstelling? Kijk dan even op onze website www.zanggroeprucphen.nl of stuur een mailtje aan
info@zanggroeprucphen.nl.[n]