Mogelijk toch nog najaarskermis in Rucphen

RUCPHEN – Zowel dit voorjaar, alsook in 2020, was er in het dorp Rucphen geen kermis als gevolg van de beperkingen en maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Maar misschien kunt u eind september toch nog iets verwachten.


Het nieuwe dorpsplein in Rucphen is inmiddels grotendeels gereed. Het wordt eind deze week officieel geopend en tot “Markt” gedoopt. Aangezien er overal stilaan weer een en ander georganiseerd mag worden, zijn we de afgelopen maanden in overleg geweest met kermisexploitanten en gemeente om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om alsnog ‘n (najaars)kermis te organiseren in het dorp Rucphen. Ten tijde van het schrijven van dit artikel is nog niet bekend wat de persconferentie van 14 september ons precies zal brengen. Het is dan nog onduidelijk of bepaalde maatregelen blijven, dan wel versoepeld of juist aangescherpt zullen worden en met ingang van welke datum. Mochten de maatregelen niet aangescherpt en hopelijk zelfs enigszins versoepelt worden, dan zal vanaf woensdag 22 september een kermis worden opgebouwd op de “Markt”. De kermis is dan geopend van vrijdag 24 t/m maandag 27 september. Het zal anders zijn dan u gewend bent, niet alleen vanwege de andere locatie, maar ook omdat er deels andere en/of minder exploitanten en attracties zullen staan. De gekozen opstelling is overigens eenmalig. Vanwege werkzaamheden aan de Rucphense Vaartkant is het dit jaar niet wenselijk de Raadhuisstraat ook (deels) af te sluiten. Vandaar dat deze wat kleinere kermis zich nu beperkt tot de Markt en een stukje Rucphense Vaartkant, Julianastraat en van Glymestraat.


Spaaractie

Vorige week is de PLUS supermarkt gestart met de actie “Spaar je club gezond”. Bij de boodschappen ontvang je sponsorpunten en u bepaalt zelf aan wie je deze sponsorpunten schenkt; wij hopen natuurlijk dat u onze muziekvereniging NEO veel punten gunt. U maakt ook zelf kans op leuke prijzen. Vind u het ‘een hoop gedoe’ de punten te activeren, neem ze dan toch aan en geef ze aan iemand die dat voor u (en NEO) wilt doen. Alvast bedankt!


Rikken

De data van een nieuw rikseizoen zijn inmiddels bekend. De eerste NEO-rikavond staat gepland op vrijdag 24 september in Agora. Inschrijven kan vanaf 19.00u, de rikavond start om 19.30u. U hoeft geen lid van NEO te zijn om hieraan deel te kunnen nemen.[n]