Vorig jaar werd de garagesale vanwege het coronavirus afgeblazen.
Vorig jaar werd de garagesale vanwege het coronavirus afgeblazen. FOTO CORINE ROKS

Wijkvereniging De Branden houdt garagesale

SPRUNDEL - Wegens het succes van 2019 houdt wijkvereniging De Branden op zondag 26 september wederom een rommelmarkt/ garagesale. Deze wordt gehouden in wijk ‘De Branden’ van Sprundel alwaar zo’n vijfentwintig deelnemers hun curiosa op hun eigen oprit/garage te koop aanbieden.


Voorzitter van wijkvereniging De Branden, Alex Wagemakers, over de sale: “Door de enorme vraag van onze leden en bezoekers stond de garagesale al in 2020 op de agenda. Wegens het COVID-virus kon deze in september vorig jaar niet doorgaan. Gelukkig krijgen we van de overheid steeds meer ruimte om onze activiteitenkalender in te vullen, waaronder de garagesale.” 

Na de persconferentie van dinsdag 14 september zijn de regels vanaf 25 september dusdanig versoepeld dat de anderhalve metermaatregel niet meer geldt. Wagemakers daarover: “Anderhalve meter afstand houden hoeft dan niet meer, maar mag wel. Daarom zullen wij bezoekers verzoeken rekening met elkaar te houden en toch wat afstand te houden.” 

De deelnemende adressen zijn te herkennen aan de gekleurde ballonnen. Een handige plattegrond met daarop de deelnemende partijen is verkrijgbaar op het adres Bakkerserf 9 en bij alle deelnemers. 

Tot slot de voorzitter: “Er is die zondag nog een leuke activiteit in Sprundel, een kunstexpositie in en rond molen De Hoop. Beide activiteiten kunnen mooi gecombineerd worden tijdens een bezoekje aan Sprundel.” [n]


'Steeds meer ruimte om kalender in te vullen'