Workshop 'Weerbaarheid is Teamsport'

RUCPHEN - Maandag 27 september wordt er van 19.00 tot 21.30 uur een interactieve workshop gehouden in de raadszaal van de gemeente Rucphen. Deelname is gratis! De doelgroep is met name (sport)verenigingen en clubs.


Gert de Jonge van Stichting “Sport Als Middel” en Henk Pieterse van de Stichting “Pest Mij Maar”, zijn de twee sprekers deze avond. Henk is ruim 20 jaar actief geweest als professioneel basketballer in o.a. Amerika. Hij zal meer vertellen over zijn “Pest MIJ Maar” programma.
Gert de Jonge heeft ruime ervaring op het gebied van coaching en training en zal tijdens de workshop ingaan op de rol van de trainer, coach en begeleider van groepen.
Tijdens de bijeenkomst zullen alle aspecten van weerbaarheid aan bod komen.
Vaak zien we dat er bijvoorbeeld onvrijwillig wordt gestopt met sport door pesterijen. Maar we zien ook dat trainers soms een verkeerde aanpak hanteren als het gaat om begeleiding van hun team. Sport is een onderdeel van een integrale aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Het vergroten van de preventieve rol die sport kan vervullen is daarom van groot belang.
Ook praten we over de gevolgen van pesten en over groepsdynamiek.
Tijdens de workshop zal duidelijk worden hoe verenigingen en clubs hierbij kunnen worden ondersteund.

De workshop wordt georganiseerd door Stichting URvoice. Opgeven kan via info@urvoice.nl tot en met 24 september a.s.
Meer informatie over Sport Als Middel en Pest MIJ Maar zijn te vinden op:
www.pestmijmaar.nl en
www.sportalsmiddel.nl.[n]