affiche
affiche Foto: ad van de sande

Feestelijk puzzelfietsdag Sint Franciscusroute

RUCPHEN - Misschien is het u nog niet opgevallen, maar overal in de gemeente Rucphen hangen routebordjes van de Sint Franciscusroute. Een prachtige fietsroute door de vijf kerkdorpen en het gevarieerde landschap van de gemeente Rucphen, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan. Op 3 oktober, in het weekend waarin we het feest vieren van de pastroonheilige van onze parochie Sint Franciscus, willen we extra aandacht geven aan de Fietsfotozoektocht. 


Zaterdagavond 2 oktober om 19.00 uur beginnen we met een Eucharistieviering in de kerk van Sint Willebrord (deze zaterdag en zondag komen de vieringen in de overige kerken van onze regio te vervallen). Na afloop van de viering is er een feestelijk samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er iets fris. 


St Franciscus Fietsfotozoektocht

Op zondag 3 oktober wordt u uitgenodigd voor de fotozoektocht van de Sint Franciscusroute. U kunt een deelnameformulier en routeboekje kopen bij een van de kerken of een van de ondernemers met een deelnameposter voor het raam. U kunt op eigen gelegenheid de fotopuzzeltocht starten. 3 Oktober tussen 13.00 en 16.00 uur zullen alle kerken van onze regio geopend zijn en tevens zal uw fietstocht die middag muzikaal worden opgeluisterd zodat uw fietstocht ook een feestelijk tintje krijgt. Indien u niet in staat bent te fietsen bent u natuurlijk ook van harte uitgenodigd om naar een van de muziek- en of zanggezelschappen te gaan luisteren en een kerk te bezoeken. Waaronder een special van Popkoor Muzikaèl in de kerk van St Willebrord, een kwartet van leden van Sint Cecilia in Zegge en de zang en muziek van koren in de kerken van Rucphen, Schijf en Sprundel. We hopen op lekker weer zodat u op een van de terrassen aan de route een pauze kunt houden. Deze horecaondernemers hebben deze puzzeltocht mede mogelijk gemaakt. U kunt namelijk 5 dinerbonnen winnen van € 100,00 te besteden van een van de volgende horecaondernemers in de regio Rucphen: Brasserie de Pastorie in Sprundel, Eeterij 't Heike in Sint Willebrord, Het Wapen van Nassau in Rucphen, Kir Royal in Schijf en Café Zaal Kerkzicht in Zegge. De oplossing van uw fotopuzzeltocht kunt u inleveren in de brievenbus bij een van de parochiesecretariaten van een van de vijf kerkdorpen. De leden Sint Franciscusroute wensen u veel plezier op de Sint Franciscusdag Helen van Oosterhout, Ad van de Sande, Jan van den Broek (Jzn) en Jac van Trijp.[n]