Gezellige drukte op de Rucphense kermis.
Gezellige drukte op de Rucphense kermis. FOTO BAS DE ROOIJ

Eindelijk weer meer activiteiten bij NEO

RUCPHEN – Eindelijk konden en mochten we weer e.e.a. organiseren. Dat heeft er toe geleid dat er afgelopen weekend een (bescheiden) kermis stond opgesteld op het nieuwe dorpsplein, de Markt in Rucphen.


Het waren andere kermisdata dan we gewend zijn (normaliter de derde zondag juni), dus om die reden helaas wat minder en deels andere attracties. Ook de locatie was nieuw en vooral deze keer letterlijk even ‘passen en meten’ i.v.m. de afsluiting van de Rucphense Vaartkant en de gewenste bereikbaarheid via de Raadhuisstraat. Desondanks was er, behalve bouwwerkzaamheden, eindelijk weer eens wat te beleven in het nieuwe centrum van Rucphen. Ook het weer werkte redelijk mee, zodat veel mensen onder de stralende zon genoten van een ‘rondje over de kermis’. 

We gaan dit najaar nadenken over de mogelijkheden voor de komende jaren, met een opstelling deels op het Raadhuisplein, de Raadhuisstraat en de Markt.


Workshop slagwerk

Afgelopen zaterdag 25 september was Eddy Koopman te gast bij NEO om een workshop voor onze (orkest)slagwerkers te verzorgen. Eddy Koopmans is slagwerker, paukenist en percussionist in het Metropole Orkest sinds 1989. Daarnaast doet hij ook freelance werk bij Nederlandse en buitenlandse bands en orkesten. Tevens is hij componist en producent van muziek voor diverse tv-programma’s. Het werd een bijzonder leuke en leerzame middag. 

We hopen de komende jaren ook voor andere secties binnen de vereniging nog workshops en/of masterclasses te organiseren. 

In november staat wat dat betreft al weer iets gepland voor onze klarinettisten.


Oud-papier

Zaterdag 2 oktober a.s. wordt wederom oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Let op: dat is dus anders dan wat sinds enkele maanden voor de zwarte en groene container geldt.

Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking.[n]