Afbeelding
FOTO VIVRE

Restaurant Vivre ontvangt gasten met open armen

RUCPHEN - Met de opening van restaurant Vivre in het oude raadhuis heeft Rucphen er een uniek restaurant bijgekregen. Het restaurant, wat gerund wordt door familie van Dijk ontvangt gasten met open armen en wil iedereen een unieke beleving meegeven. "Wij willen de mensen meer laten genieten van het eten".


TEKST KRIJN TEN HOVE


Vivre, het Franse woord voor leef. Het is misschien wel het motto van de familie van Dijk. "Je moet glans geven aan je leven en de kansen pakken die je kunt pakken," vertelt Frank. Gecharmeerd van het goede Franse leven, gekoppeld aan de locatie, het oude raadhuis, wat vroeger ook bol stond van het leven, was de naam snel gevonden. Gevraagd naar zijn concept:. "Natuurlijk willen we uniek zijn, maar willen de mensen vooral laten genieten, van goed eten, goede wijnen, huiselijke warmte, beleving. Met als boodschap: Leef!"


De horeca heeft het door de beperkingen in de coronaperiode zwaar gehad, maar ook nadien is het moeilijk. Vooral personeel is een groot probleem. Het restaurant wordt dan ook gerund door de hele familie. Vrouw Henny zorgt voor de administratie terwijl zoon Joey, zijn vriendin Kim en dochter Chantal ook in het restaurant werkzaam zijn. "Door het samen te doen kunnen we ook het personeelsprobleem oplossen. We kunnen elkaar vervangen en opvangen. Hierdoor is er ook een betere balans tussen werk en privé mogelijk," zegt Chantal.

De opening was op 8 oktober. Frank: "Het liep meteen goed, veel bekende gasten uit onze vorige zaak kwamen langs maar ook mensen die zomaar voorbij kwamen. We hebben zoveel complimenten gehad." En wat Vivre doet met je als gast? Je wordt met open armen ontvangen en laten je graag geniet van de mooie dingen van het leven. [n]