Finishfoto Team SV Sprundel.
Finishfoto Team SV Sprundel. FOTO SUSANNE PEETERS

Team SV Sprundel haalt 32.500 euro op voor Roparun

SPRUNDEL - In het eerste weekend van oktober liep Roparunteam SV Sprundel de alternatieve run in Limburg. De route van zo’n 310 kilometer van Landgraaf naar Landgraaf werd in een kleine 30 uur afgelegd. 


Het evenement, dat normaal gesproken start in Parijs en eindigt in Rotterdam, staat in het teken van de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Afgelopen 2 jaar, vorig jaar ging het niet door, heeft Team SV Sprundel #102 een recordbedrag opgehaald van maar liefst € 32.500.


Limburg

Dit keer werd het een ‘rondje’ Limburg, vanwege Covid. Ondanks dat de sfeer aan de route minder was dan op de originele route maakte het Sprundelse team er zelf maar een feestje van. Samen met supporters uit het dorp, die helemaal naar Limburg waren afgereisd om ons aan te moedigen. 

Bij terugkomst bij onze thuishaven, de kantine van SV Sprundel, wachtte tientallen mensen het team op om de prestatie te vieren.

Na de eerste keer in 2019 hebben we gezegd om een tweede keer te gaan. Onze tweede keer in Limburg zien wij meer als een generale repetitie. 

Dus in 2022 staan wij aan de start in Parijs. Waar ons eigen liedje recht doet; ‘Ja, ja, jaa daar gaan we weer… van Parijs naar Rotterdam voor de tweede keer![n]