Meezingen met cabaret De Gulle Lach.
Meezingen met cabaret De Gulle Lach. FOTO JACK VAN OVERVELD

Veel gelachen tijdens Dag van de Ouderen in Schijf

SCHIJF -  In het gemeenschapshuis De Hoge Dries te Schijf werd op woensdag 6 oktober de Dag van de Ouderen  gevierd. Om half 2 werd iedereen welkom geheten door Michel Damen, penningmeester van de KBO Schijf. 


Michel wenste iedereen, namens de voorzitter, Kees Gijzen die er helaas niet bij kon zijn, een aangename middag. Ondanks de regen waren er 60 mensen aanwezig, zowel KBO-leden als mensen die nog geen lid zijn van de KBO Schijf. Wellicht vinden ze deze middag zo leuk dat ze ook lid willen worden. Zie de website: www.kboschijf.nl  voor het aanmelden. 

Volgens Michel, kunnen we gelukkig weer activiteiten doen en lekker met elkaar buurten na de afgelopen moeilijke corona-tijd. 

Onder het genot van een kopje koffie of thee werd er geluisterd naar sketches en liedjes van Cabaretgroep 'De Gulle Lach' uit Terheijden.
Deze cabaretgroep bestaat uit zes dames en vierheren, één spreekstalmeester en twee muzikanten, die keyboard en mondharmonica speelden. Ze zongen hun eigen openingslied "Hallo, Hallo!”. Hierna werden er komische sketches ten gehore gebracht, die muzikaal werden ingeleid door een toepasselijk liedje. Een herkenbare sketch was die over het ouder worden, met zijn ongemakken die daarbij horen, zoals rimpels, hangende plooien en een dik buikje. Deze sketch werd ingeleid met het liedje 'Spiegelbeeld' van Willeke Alberti. Ook erg herkenbaar was de sketch over vergeetachtigheid. Erg toepasselijke sketches op deze Dag van de Ouderen.
In de pauze werd er getrakteerd op koffie en thee, een chocolaatje en een heerlijke koek. Tijdens de pauze zongen en speelden de twee muzikanten op keyboard en mondharmonica Nederlandse meezing liedjes, zoals 'Brandend Zand', 'Daar in dat kleine café aan de Haven' en 'Ik heb eerbied voor jouw grijze haren'. Na de pauze werd er wederom genoten van de komische sketches en liedjes. In totaal waren er 14 sketches.
Met hun eigen afscheidslied 'Houdoe en Bedankt' sloot de Cabaretgroep hun optreden af.

Rond de klok van 4 uur vroeg Michel Damen nog eenmaal een applaus. 

Hij bedankte iedereen voor hun komst en wenste iedereen een droge en goede thuiskomst.

Het is immers opgehouden met regenen, gelukkig maar![n]

'de gulle lach