Afbeelding
Foto: Corine Roks

Rucphen maakt zich op voor de feestdagen: sfeerverlichting opgehangen in centrum

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN – Nu de klok een uurtje is verzet weten ze in Rucphen wel raad met de donkere dagen. Afgelopen maandag werden de lantaarnpalen in en rond de Markt voorzien van sfeerverlichting, dit in aanloop naar de feestdagen. Een initiatief van Ondernemers Vereniging Rucphen. Voorzitter OVR, Peter Manniën, geeft uitleg. 

“De bloembakken zijn vervangen voor sfeervolle verlichting. We hebben gekozen voor armaturen met sterren en flonkerende bolvormen die met een connector verbonden zijn. Handig want als de straatverlichting aangaat, gaan ook de sterren schitteren”.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de verlichting bevestigd. Manniën hierover: “De OVR heeft de verlichting aangeschaft en opdracht verleent tot installatie. Carnavalsclub HIK uit Rucphen neemt hierna het stokje over. De bouwers zullen elk jaar zorg dragen voor het monteren en demonteren van de feestverlichting”.

“Ook de bomen op de Markt zijn voorzien van lampjes. Voorheen stond er een grote kerstboom maar die heeft zijn beste tijd gehad”, aldus Peter.

Tot slot Manniën over de bloembakken. “Hierop is heel enthousiast gereageerd. Volgend jaar weer, maar dan schaft de OVR de bakken en bloemen zelf aan in plaats van huurkoop. Dat was toch wel erg prijzig”.