Afbeelding
Foto: Corine Roks

Joost is speler van het eerste uur bij HC Mistral: ‘We vertrouwen hier op elkaar’

Door: Bregje Kop Algemeen

RUCPHEN - Speler van het eerste uur bij HC Mistral is Joost Pleune. Naast spelend lid fluit hij ook thuiswedstrijden. Op zijn dertiende begon hij bij de jongens A, om vervolgens vrij snel door te stromen naar de Heren 1.

In 2008 telde Mistral nog een A team jongens die in het groen zwart hun club verdedigden. Pleune over zijn team: “Het voordeel van een kleinere club is dat je elkaars looplijnen goed aanvoelt. We vertrouwen op elkaar, weten de vrije man te vinden en kunnen blind passes maken”. De trainingen vinden elke woensdagavond plaats. “Om half negen. De dames starten een half uurtje eerder. Geïnteresseerden kunnen drie keer gratis meetrainen, de materialen stelt de club beschikbaar. Leden kunnen ervoor kiezen eerst een tijdje de trainingen te volgen alvorens ze aan de competitie deelnemen.

Bij het senioren- team speel je direct in de selectie, ook bij de vrouwen”, lacht Pleune. “Ons team heeft geen vaste trainer, we hebben de luxe van vier. Onlangs hebben we nog trainers welkom geheten, die op hun beurt nieuwe sponsors binnen onze club hebben geïntroduceerd”. Joost over mindere tijden: “Wedstrijden waarbij we met acht spelers op het veld stonden, het minimaal aantal om een wedstrijd te mogen spelen volgens de regels van de KNHB. Een periode waarin we moesten knallen met 150 procent inzet”. “De teamgeest, dat is onze troef, en niet alleen op het veld. Voor klusjes in en rond het clubgebouw kunnen we altijd een beroep doen op onze leden. We staan niet voor niets bekend als dé gezelligste hockeyclub van Brabant”, besluit Joost.