Afbeelding
Foto: Corine Roks

Rutger is voorzitter van HC Mistral: ‘Groot pluspunt is onze sterke teamgeest, minpunt is de doorstroom bij jeugd’

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - Rutger van der Ven speelt in het eerste van HC Mistral en is voorzitter van deze Rucphense hockeyclub. Een kleine sfeervolle club waarover Rutger graag iets vertelt.

“Momenteel telt de club 92 leden. We hebben een volwaardig dames- en heren team. Dat was in het verleden wel eens anders. Bij de jeugd kunnen we wel wat versterking gebruiken. HC Mistral heeft vier meidenclubs en helaas geen team jongens. Dat we klein zijn heeft voor- én nadelen. Een groot pluspunt is onze sterke teamgeest, iets dat voor alle spelers geldt, een minpunt is de doorstroom bij de jeugd. Van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond krijgen we om die reden wat ruimte om soepel met de leeftijdsgrens om te gaan zodat we op volle sterkte kunnen deelnemen aan de competities”. 

“De seniorenteams doen het dit jaar heel goed, met de heren verwachten we zelfs op nummer twee in de competitie te eindigen. De dames zetten in op een derde plek”. Over het veld meldt de voorzitter: “Onze hekken zijn vervangen, ook de verlichting heeft een upgrade naar ledlampen gehad. Het veld verkeert in slechte staat, een nieuwe toplaag is geen luxe. Het hockeyveld dateert uit 1999, en gaat hooguit veertien jaar mee. We zouden graag een waterveld gerealiseerd zien, iets dat de KNHB ook aanbeveelt. Helaas heeft dit geen urgentie bij de aanpak van De Binnentuin. Binnenkort gaan we met de gemeente Rucphen rond de tafel”.