Afbeelding
Foto: Corine Roks

Sjors traint meisjes D1 bij HC Mistral: ‘Ik zet in op het versterken van het team en de samenwerking’

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - Sjors van Deursen werd door zijn dochtertje Wiep enthousiast gemaakt voor de hockeysport. Sinds tweeëneenhalf jaar is hij trainer en coach van het meisjes D1 team van HC Mistral.

“Het D team bestaat uit twaalf meisjes in leeftijd variërend van tien tot en met twaalf jaar”, geeft Sjors aan. “Eigenlijk iets te weinig voor de competitie, drie of vier meisjes erbij zou heel fijn zijn gezien de ruimte bij een afmelding. Dat geldt ook voor de andere jeugdteams. Onze club telt uitsluitend meisjesteams; E, D, C en A. Wij selecteren niet op kwaliteit maar op leeftijd. Teamwork scoort hoog binnen HC Mistral, dé formule voor kwaliteit”. “In het C1 team zitten de twaalf tot en met de veertien jarige, in het E1 team hockeyen meisjes jonger dan tien jaar, het A1 team is voorbehouden aan de oudere jeugd tot en met achttien jaar. Daarna stromen ze door naar de Dames 1”, geeft Sjors uitleg. 

“Maar helaas raken we ze daarna ook wel eens kwijt aan andere clubs of studie”. Van Deursen over zijn eerste trainingen: “Ik ben altijd actief geweest binnen het amateurvoetbal en heb zodoende wel gevoel voor teamsporten en spelpositie. Bij mijn entree als trainer van HC Mistral heb ik vooral ingezet op het versterken van het team en de samenwerking. Verder luister en kijk ik goed naar trainer Marcel van Bedaf”. Op maandagavond geeft Marly Houtepen eveneens trainingen aan de D- jeugd. Jeugdtrainingen vinden daarnaast plaats op dinsdag- en woensdagavond, en op zaterdag als er geen wedstrijden op het programma staan.