Afbeelding
Foto: Corine Roks

‘Samen Sterk’ doet oproep aan alleenstaanden

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL – Alleenstaand en zin in een gezellig spelletje Rummicub, een film of een keertje mee met de huifkar, kom dan naar de Alleenstaande Soos ‘Samen Sterk’ die elke eerste woensdagmiddag van de maand gehouden wordt. De soos is onderdeel van Dorpswerk Sprundel met als thuisbasis Dorpshuis De Trapkes. Het meedoen aan leuke activiteiten staat centraal, het gezellig samenzijn is de bonus die hierbij cadeau gekregen wordt. De soos is bedoeld voor personen die geen partner (meer) hebben.

“Speciaal voor die doelgroep is de Alleenstaande Soos een jaar of dertig geleden in het leven geroepen. Een goede formule om mensen die om wat voor reden geen partner hebben samen te brengen. Nu met de koude wintermaanden voor de deur willen we via deze krant een oproep doen aan belangstellenden om zich aan te sluiten”, geven de kartrekkers, Jo Oomen en Mientje Roovers, uit Sprundel aan. Beide dames zijn al ruim tien jaar verbonden aan de soos. “een keer per maand wordt er wat leuks georganiseerd, bijvoorbeeld bij De Trapkes of een uitstapje buiten de deur. Zo staat er elk jaar een huifkartocht op het programma, hebben we onlangs nog een high tea genuttigd bij Brasserie De Pastorie en staat de Aziatische keuken in het voorjaar op het menu”, somt mevrouw Oomen op. Mientje Roovers vervolgt: “In februari en april staan er spelletjesmiddagen in het Dorpshuis gepland. Op 2 februari oud- Hollandse spelen en op 6 april gezelschapsspelletjes. 

Een middagje naar een tuincentrum scoort ook altijd goed onder de leden”. De soos is er binnen de doelgroep voor iedereen, ook mannen zijn welkom. “Personen van buiten het dorp of gemeente kunnen zich eveneens aansluiten, we hebben deelnemers uit de gemeente Etten- Leur en Hoeven in ons midden”, aldus de dames. Via ‘Samen Sterk’ ontstaan niet zelden groepjes alleenstaanden die ook buiten de soos om samen afspreken. Aan de wieg van de Alleenstaande Soos stond Riet Reniers. Zij stapte in de jaren negentig met dit idee naar Sociaal Cultureel Werker, Toon van de Sanden, van het SKW. Samen met hem en een klein clubje initiatiefnemers werd de soos een feit. De primaire bedoeling van ‘Samen Sterk’ was erop gericht mensen met elkaar in contact te brengen. “Elkaar opzoeken en gezamenlijk dingen ondernemen, dat is de kern”, aldus Van de Sanden die na zijn pensioen de begeleiding als vrijwilliger heeft voortgezet. 

Sinds kort heeft Toon het stokje overgedragen aan Sociaal Cultureel Werker Maria Timmers die per september werkzaam is voor Stichting Dorpswerk Sprundel. Zij geeft aan: “Bij interesse kunnen alleenstaanden contact opnemen met Joke Oomen via 0165- 381929, of mailen naar maria@dorpswerksprundel.nl De Alleenstaande Soos vraagt een jaarlijkse bijdrage van vijftien euro per persoon om bepaalde activiteiten te kunnen bekostigen”. Verder tipt zij: “Een andere activiteit die Dorpswerk Sprundel sinds kort aanbiedt is de Hobbyclub. Iedere dinsdag- en donderdagmiddag staat een deel van de foyer van De Trapkes beschikbaar voor hobbyisten die hun creativiteit graag met anderen willen delen. Denk bijvoorbeeld aan breien, diamond painting, kaarten maken, vilten, haken, quilten of borduren”. Iedereen werkt zelfstandig aan zijn of haar project en meegebrachte materialen. “Het gezellig samenzijn staat, net als bij de soos, centraal. Deelname is gratis, koffie en thee zijn voor eigen rekening. Wel dient de QR- code getoond te worden omdat deze activiteit in het horecagedeelte van De Trapkes plaatsvindt”, besluit Maria. Opgeven kan via: Maria Timmers, maria@dorpswerksprundel.nl of bellen naar 06-25317606.