Dick Jaspers.
Dick Jaspers. Foto: Ton Smilde

Dick Jaspers met vier op een rij naar de 62e Masterstitel

SINT-WILLEBRORD - In een optimale concentratie en een grote vechtlust won Dick Jaspers vier partijen op rij om een nieuwe titel te bereiken. Het was niet gekregen want iedere biljarter wil winnen en zeker van wereldtopper Jaspers.


De jeugdige talentvolle Joey de Kok dacht er ook zo over en ging goed van start met een voorsprong van 12-4. Dit vond de meester genoeg en maakte meteen een eind aan de dromen van de Kok met sublieme series van 8, 12 en 13. In 11 stappen werd de eindstand 13-40.

Tegen Roland Uitdewilligen moest Jaspers bij de les blijven, maar een  opgebouwde voorsprong van 10 caramboles bleef tot het einde van deze wedstrijd.

Het duel in de halve finale tussen Raimond Burgman en Dick Jaspers verliep volgens traditie zeer spannend. Bij 25-20 nam Dick het voortouw om te winnen met 40-34, een moeizame overwinning.

Intussen kon Jean Paul de Bruijn eenvoudig Sam van Etten naar huis sturen. Bij 22-9 liep J.P. simpel naar 40-22 na 30 keer opstaan.

In de halve finale kreeg Dave Christiani een aantal moeilijke figuren voorgeschoteld door routinier de Bruijn. Na 25-11 in 12 beurten kreeg de Zeeuw de bloemen bij de eindstand 40-34 (25). Dus een finale tussen twee sterbiljarters.

Jean Paul de Bruijn, die in Sluiskil van Jaspers won tijdens de DKM competitie, had er zin om dit sterke staaltje nog eens te herhalen. Na 5 pogingen nam Jean Paul de leiding met 15-5. Beide biljarters moesten alle beschikbare talenten aanspreken om een goed resultaat te behalen. Bij 31-30 was nog alles mogelijk. Via een degelijke serie van 5 zette de Bruijn het scorebord op 36-30.

Het moment waarop de grote Master de partij besliste met een gouden serie van 10, winnaar via 36-40 in 23 loopjes, grandioos!

In een dergelijke situatie is dit alleen gegeven aan een super talent. Deze 62e overwinning van de Masters is hopelijk een stimulans voor de Worldcup in Veghel van 7 t/m 13 november.[n]