Kerkelijke vieringen in de gemeente Rucphen

PAROCHIE SINT FRANCISCUS REGIO RUCPHEN
Voor informatie, actueel nieuws en contactgegevens (ook van de 5 parochiekernen) zie: www.sintfranciscusparochie.nl. Voor zeer dringende zaken: 06-20515729.


Parochiekern H. Martinus Rucphen
Zondag 14 november 10.30u: Eucharistieviering, voorganger pastoor Hans v. Geel. Intenties: jgt. Sientje v. Hassel e.v. Jan v. Gink; o.o. Frans Dircken en Lies v. Dijk v.w. jgt. moeder; Ellie Roks e.v. Gerard Vos.

Parochiekern H. Martinus Schijf
Zaterdag 13 november, 33e zondag door het Jaar, 19.00u: viering met kindernevendienst in teken van Carnaval en aanwezigheid Prins Carnaval en Gevolg. Woord- en Communieviering. Voorganger Pastor Ria v. Oorschot m.m.v. Kinderkoor Fasollasi. Intenties: wek. Paul Mies w.v. Riet Mutsters; wek. Janus v. Oers w.v. Joke Matthijssen; jgt. en verj. o.o. v. Gastel-Suijkerbuijk.


Parochiekern H. Joannes de Doper Sprundel
Zaterdag 13 november 17.00u: Woord- en Communieviering. Voorganger Past. R. v. Oorschot. Intenties: o.o. Debakker-Roks v.w. geb.dag moeder; o.o. Lauwrijssen-Nouws v.w. geb.dag moeder; Corrie Vergouwen v.w. jgt.; o.o. v. Meer-Kiewit v.w. geb.dag moeder; Jac de Bont e.v. Dina de Bont-Lazeroms v.w. geb.dag; o.o. Brouwers-Roks v.w. jgt. moeder; Riet Thijs-v. Nijnatten v.w. jgt.; overl. familie de Bont-de Rooy v.w. jgt. moeder; en er is een intentie uit dankbaarheid.


Parochiekern H. Willibrordus St. Willebrord
Zaterdag 13 november 19.00u: Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Hans v. Geel. Koor: Willibrorduskoor. Lector: Wim Roelands. Intenties: Wout Heeren e.v. Dina Heeren wegens jgt.
Donderdag 18 november 9.00u: Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Hans v. Geel.
Voor St. Willebrord gaat de nieuwe regeling in wekelijks op zondag, beginnend op 28 november om 9.15u. Daarmee komen de zaterdagdiensten te vervallen. Op de oneven weken op zaterdag in Sprundel om 17.00u en in Schijf om 19.00u beginnend in het weekend op 27 november. Op de even weken op zaterdag in Zegge om 17.00u en Rucphen om 19.00u beginnend op 4 december. De weekvieringen blijven op dezelfde dagen en dezelfde tijden.
Op zondag 28 november tussen 17.00 en 19.00u is er de "Lichtjesavond". Het begint met een korte herinneringsdienst om 17.00u. Aanmelden kan ook op het parochiesecretariaat tijdens de openingsuren. U mag ook komen zonder aanmelding. Anders dan bij DELA vermeld, houden we tijdens de herinneringsdienst geen tijdsblokken aan. Op de begraafplaats, bij de kerk en in het park branden fakkels, er is een doedelzakspeler, u krijgt koffie of thee met iets lekkers en een kaarsje om te branden om uw overleden dierbare te herdenken. Houd de herinnering aan uw overleden dierbare levend! Dit alles onder voorbehoud van de dán geldende Coronaregels!
Op dinsdag 2 november werd tijdens de Allerzielenviering de gedachteniskaarsen van de overledenen van het afgelopen jaar aangestoken. Na de viering mocht men de kaars mee naar huis nemen. Degenen die niet aanwezig waren op de Allerzielenviering, kunnen de kaars ophalen op het parochiesecretariaat tijdens de openingsuren.


Parochiekern H. Maria Boodschap Zegge
Zondag 14 november 9.00u: Eucharistieviering. Voorganger Pastoor H. v. Geel. Koor: gemengd zangkoor. Intentie: voor allen die in zieken-, verzorg- en verpleeghuizen verblijven.
Dinsdag 16 november 19.00u: Eucharistieviering. Voorganger Pastoor H. v. Geel. Locatie: Kapel. Intentie: voor allen die in zieken-, verzorg- en verpleeghuizen verblijven.


Prot. Gem. Zundert van Goghkerkje
Vincent van Goghplein 1, Zundert; www.pk-zundert.nlPredikant: Dhr. Ds. A.P. Vlieger. Zondag 14 november voorganger Mevr. A. van der Ploeg. Organist Dhr. P. Guis. Voor de kinderen is er de kindernevendienst. De collecte is voor de Kerk. In verband met de verscherpte maatregelen voor het Covid-19 virus is er geen koffiedrinken.

Prot. Gem. Oudenbosch c.a.: Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Tel. 312453, www.pkn-oudenbosch.nl. Prot. Gem. te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl. Zondag 14 november, voorganger mw. B. de Waal, Zegge om 9.00u in Oudenbosch (ook live/later via website) en 10.30u in Oud-Gastel. Kerkbezoek: 1,5m afstand + mondkapje op bij aankomst/vertrek. Nevendienst voor kinderen (4-12 jr.). Pastorije activiteiten: seniorensoos di 14-16.00u; gebedskring wo 19-20u; vrije inloopochtend do 09.30-11.30u. Voor alle activiteiten geldt het huidige advies van het CIO (= Interkerkelijk Contact in Overheidszaken).[n]