Julian, Jesse, Yvette en Xabi in Moerstraten.
Julian, Jesse, Yvette en Xabi in Moerstraten. FOTO AVR'90

AVR'90-leden in cross Diomedon

RUCPHEN - Na anderhalf jaar werd er afgelopen zondag weer een cross in de Atletiek Regio West-Brabant (ARWB) georganiseerd. Diomedon mocht op 7 november het spits afbijten met haar cross in Moerstraten.


Jeugdleden Xabi (C-pupil) , Julian (B-pupil), Jesse(A-pupil), Yvette (C-juniore) en trianer Wilco Verwijmeren vertrokken in alle vroegte naar Moerstraten. Met een kleine 200 pupillen en C/D-junioren en hun begeleiders was het ’s-morgens gezellig druk op het terrein aan de Heivelddreef. Gelukkig was het droog. Fleur Verwijmeren zorgde voor een goede warming-up. Xabi, Julian, Jesse en Yvette liepen allemaal hun eerste cross. Natuurlijk waren zij best zenuwachtig voor hun eerste echte wedstrijd. Maar allen brachten het er goed van af. Xabi liep een afstand van 990 meter in 5:01; goed voor een 4e plaats bij de jongens C-pupillen. Daarna was Julian aan de beurt. Ook hij moest een kleine kilometer lopen. Hij werd met 5:13 7e bij de jongens B-pupillen.  A-pupil Jesse liep 1240 meter in 6:17. Daarna waren de junioren aan de beurt. Eerst de meisjes en jongens D-junioren, en daarna pas de C-junioren. Maar hier ging het mis. Alhoewel C-juniore Yvette een startnummer in de categorie C-junioren had, liet de trainer haar abusievelijk te vroeg starten bij de meisjes D-junioren. Ook de organisatie merkte dit niet op. Ondanks een valpartij eindigde zij als zesde bij de meisjes D-junioren. Maar natuurlijk werd zij na afloop door de organisatie terecht uit de uitslag bij de meisjes D-junioren gehaald (de afstand voor de meisjes C-junioren was immers 1.535 meter in plaats van 1240 meter) en als laatste toegevoegd in de uitslag bij de meisjes C-junioren. Volgende keer beter. Trainer Wilco baalde hier natuurlijk enorm van en zal dit voorval niet snel vergeten, maar vergissen is menselijk.

Om 1 uur startten ongeveer 100 dames en heren in de categorieën  U18 (voorheen B-junioren)  tot en met de oudste masters. Onder hen Toon Heeren en trainer René de Kok. Ook voor hen was het weer wennen om een cross te lopen. Toon startte rustig en was tevreden met zijn tijd van 32:30 voor de afstand van 7.950 meter (volgens meerdere lopers was de afstand meer dan 8,5 km in plaats van bijna 8 km); goed voor een 2e plaats in de categorie masters 45+. Waar de jongeren al na 2 rondes mochten finishen, was er voor de oudsten geen enkel pardon. Zij moesten net als de senioren en de masters 35+/45+ 4 rondes lopen. Het laat zich raden dat de deelnemers in de categorie masters 65+ als laatsten de finish passeerden. René werd met 47:45 derde in de categorie masters 65+. Er zijn crossen waar voor de oudere deelnemers (vanaf masters 45+ of 55+) een korte afstand op het programma staat. Wellicht dat er dan wat meer oudere deelnemers aan de start verschijnen.


Programma

De volgende cross is op zondag 12 december in Bergen op Zoom. Voor informatie zie www.spado.nl 

Meer deelnemers zijn welkom![n]