Jeugdorkest NEO.
Jeugdorkest NEO. FOTO NEO

NEO blikt terug op GMC

RUCPHEN - Zaterdag 6 november stond in Agora het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC) op het programma. Namens NEO werd er deelgenomen met het jeugdorkest, jeugdgroep slagwerk, slagwerkgroep en harmonie A-orkest.


De organisatie was dit jaar in handen van muziekvereniging DHV-VHV uit Sprundel. Complimenten voor de leden van deze kleine club. Ze hadden e.e.a. prima geregeld en namen sinds enkele jaren bovendien ook zelf weer deel aan het GMC. Er was in gezamenlijk overleg afgesproken dit jaar geen wedstrijd element op te nemen; er werd dus zowel 's middags als 's avonds geen winnaar van het GMC aangewezen. Wel was er een deskundige jury die de van alle optredens een beoordeling schreef. Eigenlijk kende dit GMC alleen maar winnaars. Sinds lange tijd kon er namelijk weer eens worden opgetreden voor elkaar en voor publiek.

Namens NEO nam het jeugdorkest deel aan het middagprogramma. Zij traden die middag als laatste op en trakteerden het publiek op muziek van 'Raveleijn' (De Efteling), 'A Sunny Day' (uit "Three Little Pop Tunes"), 'Libertango' en 'Game of Thrones'. Dat werd zeer gewaardeerd door publiek en jury. Normaliter staat het jeugdorkest onder leiding van Sander van Dorst, maar omdat hij deze middag helaas verhinderd was nam Rob Sloekers het stokje van hem over. Tijdens het avondprogramma namen alle muziekverenigingen deel, ofwel 8 optredens van elk maximaal 30minuten (incl. wisselen). Elke vereniging hield zich keurig aan dit maximum, waardoor het programma uiteindelijk zelfs eerder klaar was dan verwacht. Beide slagwerkgroepen van NEO opende het avondprogramma om 19.00u. Onder leiding van Corné Pas werd er enthousiast gemusiceerd, zowel door de jeugdgroep alsook de slagwerkgroep. Complimenten. Het harmonie A-orkest van NEO betrad 's avonds als laatste deelnemer het podium. Na hun inspeelwerk kon het publiek achtereenvolgens luisteren naar 'Danzon no. 2' en 'Santana a Portrait' onder leiding van dirigent Rob Sloekers. Het gehele middag- en avondprogramma van dit GMC was bovendien via livestream te volgen. Aan het eind van de avond werd nog aandacht gevraagd voor het 'Muziekplatform-Rucphen'. Deze website is een nieuwe aanvulling op de bestaande websites van elke vereniging. Op dit digitale platform zullen vooral foto's en filmpjes van alle verenigingen gedeeld worden. Nieuwsgierig? Neem gerust eens 'n kijkje op: www.muziekplatform-rucphen.nl[n]