Chrisje Schrauwen tijdens de 10 van AVR.
Chrisje Schrauwen tijdens de 10 van AVR. FOTO JOS VAN DE REEP

AVR'90-leden in Kievitloop in het Lievensbergbos

RUCPHEN - Omdat de Zevenheuvelenloop in Nijmegen afgelast werd, rende Chrisje Schrauwen zondag 21 november drie rondjes door het Lievensbergbos in Bergen op Zoom. Johan van Meer vond, net als het merendeel van de deelnemers, één rondje van 5 km genoeg.


De reis naar de start van het parcours werd hierdoor voor Chrisje flink ingekort, zodat hij niet voor dag en dauw uit de veren hoefde. De Kievitloop wordt (als de regelgeving het toestaat) door Spado in de wintermaanden iedere derde zondag van de maand georganiseerd in het Lievensbergbos. De eerste editie van de Kievitloop dateert uit 1993. De loop werd in het leven geroepen om beginners hun conditie te laten meten, gevorderden gebruiken deze loop vaak als testloop in hun trainingsopbouw naar andere wedstrijden. De afstand van het parcours is 5 km en de lopers kunnen in afwijking van de inschrijving tijdens de loop nog beslissen of ze 5, 10 of 15 km lopen. Na afloop wordt er per afstand één uitslag opgemaakt waarin zowel de dames als heren en alle leeftijdscategorieën opgenomen worden. Chrisje Schrauwen had zich ingeschreven voor de 15 km en liep het rondje drie keer. Hij liep een hele vlakke wedstrijd en klokte voor iedere 5 km exact dezelfde tijd van 21:50. De trainer kan tevreden zijn! Voor zover bekend was het al 8 jaar geleden dat Johan van Meer een wedstrijd van 5 km liep. Dat zijn tijd van 31:21 slechts 23 seconden langzamer was dan in 2013 is, gezien zijn jaren, een hele knappe prestatie.

Op 12 december kan iedereen opnieuw lopen in het Lievensbergbos. Spado organiseert dan de 2e ARWB-cross. Het parcours van de cross gaat echter niet over de verharde weg en zal een stuk zwaarder zijn. Voor informatie zie www.Spado.nl[n]