Ook de Pieten waren enthousiast bij het sjoelen
Ook de Pieten waren enthousiast bij het sjoelen Foto: wim suijkerbuijk

Toch nog hoog bezoek bij RAS

Sport en vereniging

RUCPHEN - Toen de afgelopen zomer de lockdown voorbij was, wilde RAS niets liever dan Sinterklaas en Kerstmis weer groots te vieren. De grote zaal van Agora werd besproken en de voorbereidingen werden in gang gezet. 

Toen in oktober en november het aantal besmettingen snel opliep ging het RAS bestuur hierover nadenken en kwam tot de conclusie dat het heel riskant was om de Sinterklaasmiddag door te laten gaan. De grote zaal werd afgezegd en er werd besloten om een normale ontspanningsmiddag te organiseren. Op zo’n middag is het mogelijk om toch rekening te houden met de anderhalve meterregel en konden we toch zorgen voor een gezellige middag. Zo konden onze trouwe spelletjes liefhebbers weer biljarten, sjoelen, kaarten en wat ze nog meer wilden doen. Aan het eind van de middag nog een grote verrassing, want twee knechten van Sinterklaas kwamen op bezoek met een doos vol lekkernijen en het boek van Sinterklaas. In het boek van Sinterklaas kregen de leden een enorme pluim van de goedheilig man dat ze zo fantastisch hun best hadden gedaan met stemmen voor de sponsoracties. Voor Rabo Clubsupport werd 773 euro opgehaald en bij de Plus actie 773 euro. Een geweldig resultaat en van de Pieten een geweldig applaus. Ook werd de knutselgroep ‘Kaarten maken’ in het zonnetje gezet. Dit jaar werd een recordaantal kaarten gemaakt en verkocht. De Pieten hadden voor deze groep heerlijke banketletters meegebracht. Voor alle leden was er verder een boosterprik van de Pieten en een lekkere snoepzak. Kortom een leuke verrassing voor alle aanwezige leden en een geweldige leuke middag. 

De volgende activiteit is de Kerstviering met kerkelijke dienst, lunch en een muzikaal Kerstoptreden voor alle RAS leden. Het bestuur van RAS hoopt dat de Kerstviering op 18 december wel door kan gaan.

ook de Pieten hielden van  spelletjes