Kerkelijke vieringen in de gemeente Rucphen

PAROCHIE SINT FRANCISCUS REGIO RUCPHEN
www.sintfranciscusparochie.nl. Tel. 06-20515729.

Parochiekern H. Martinus Rucphen
Komend weekend is er in onze parochiekerk geen viering.

Parochiekern H. Martinus Schijf
Zaterdag 11 december, 3e Zondag van de Advent, 15.30u: LET OP: Gewijzigde aanvangstijd van de viering. Woord- en Communieviering,. Voorganger Pastor Wim v. Reen, m.m.v. Kinderkoor Fasollasi. Intenties: wek. Janus v. Oers w.v. Joke Matthijssen; wek. Leonie v.d. Bergh w.v. Frans Goorden; verj. Willem v. Nijnatten en Rika v. Trijp v.w. moeder.
Overleden is Jac Nouws e.v. Nellie Vergouwen in de leeftijd van 86 jaar.
Zaterdag 18 december: geen viering in Schijf.
De bloemen op het kerkhof worden 16 december verwijderd. Als u zelf de bloemen wilt verwijderen graag voor die datum.
Het is verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomen, verlaten en lopen in de kerk. U dient anderhalve meter afstand te houden tot elkaar, handen te ontsmetten, te hoesten en niezen in de elleboog en thuis te blijven en te testen bij klachten, ook voor gevaccineerden.

Parochiekern H. Joannes de Doper Sprundel
Zaterdag 11 december, 3e zondag van de Advent, 14.00u: Woord- en Communieviering. Voorganger: Past. W. v. Reen. Intenties: o.o. Martens-v.d. Maagdenberg v.w. jgt. moeder; Leon en Toos v. Ginneken-Hermes v.w. geb.dag vader; o.o. Schalk-v.d. Broek v.w. beider jgt.; Nico de Weert en Riet de Weert-Koenen v.w. jgt. Riet; Marie Antonissen-v. Ostaaijen v.w. eerste jgt.; Sjaak en Net Antonissen-Ros v.w. jgt. Net; Jan Broos v.w. jgt.
De vieringen in onze kapel zijn voortaan om de week in de oneven weken. De bestaande intenties van even week zullen meegaan naar de daaropvolgende week. Indien u anders wilt, kunt u contact opnemen met het secretariaat. De intenties voor kerstavond gaan mee naar 1e Kerstdag 11.00u.
De Nederlandse bisschoppen hebben unaniem besloten dat alle kerken gesloten zijn vanaf 17.00u. Dit houdt in dat er geen vieringen zijn op kerstavond. Voor onze parochiekern Sprundel betekent dit dat op zaterdag voorlopig de viering om 14.00u plaats zal vinden en dat er weer een mondkapjesplicht is. Ook aanmelden indien u een dienst bij wilt wonen is weer gewenst.
Na 12 december wordt de begraafplaats schoongemaakt: alle verwelkte bloemen en bloemstukken worden verwijderd. Als er nog iets op het graf staat dat u mee naar huis wilt nemen wilt u dit dan vóór die datum doen.

Parochiekern H. Willibrordus St. Willebrord
Zondag 12 december 9.30u: Eucharistieviering. Celebrant: Pastor Piet Swinne. Koor: Willibrorduskoor. Lector: Johan Reniers. Intenties: jgt. Johanna de Bruijn en Cornelis Roks en kinderen; jgt. To Taks-Luyks, fam Taks en fam. Luyks; Johannes Bulkmans en Johanna Koks.
Donderdag 16 december 9.00u: Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Hans v. Geel.
Zondag 12 december worden Raff en Femm de Jong en Sadey Glerum gedoopt.
De Guldenmis op 15 december vervalt.
De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen uit te breiden. In de RK Kerk worden voorlopig na 17.00u geen vieringen gehouden en dit geldt ook voor Kerstmis. Er is dan wel in de Sint Bavokerk te Rijsbergen om 16.00u via de livestream een marionettenspel voor kinderen rond het kerstverhaal. Gerard en Ineke Damen verzorgen dit poppentheater. Op Kerstavond is er om 20.00u een eucharistieviering via de Livestream in de Sint Bavokerk te Rijsbergen. In deze viering kunnen geen bezoekers aanwezig zijn. De vieringen op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en Nieuwjaar gaan door zoals gepland. Voor de H.Willibrorduskerk als volgt: 1e Kerstdag 9.30u, 2e Kerstdag 9.30u, Oudjaarsavond bovenregionale viering in Zundert 15.30u en Nieuwjaarsdag bovenregionale viering in St. Willebrord 10.30u.

Parochiekern H. Maria Boodschap Zegge
In verband met de coronapandemie zal het secretariaat voorlopig gesloten zijn. Er zijn voorlopig geen vieringen. 1e Kerstdag zal er wel een viering zijn om 11.00u in de kerk. Misintenties hiervoor kunt u deponeren in de brievenbus. De mail zal regelmatig worden gelezen. Voor vragen: Toos v.d. Veeken, tel. 0165-551827 of Karin v. Loon, tel. 0165-395145.

Prot. Gem. Zundert van Goghkerkje:
Vincent van Goghplein 1, Zundert; www.pk-zundert.nlPredikant: Dhr. Ds. A.P. Vlieger. Zondag 12 december, 3e Adventszondag: voorganger Ds. H. Dekker.. De Adventscollecte is voor Kinderen in de Knel. Dhr. P. Guis is de organist. Kindernevendienst. Door de verscherpte coronamaatregelen, vragen wij u vooraf aan te melden bij onze koster tel: 5974327. Alle geplande bijeenkomsten, zie de agenda in het kerkblad, gaan NIET door.

Prot. Gem. Oudenbosch c.a.: Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Tel. 312453, www.pkn-oudenbosch.nlProt. Gem. te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nlZondag 12 december: 3e Adventszondag, voorganger ds. Ch. Inkelaar-de Mos om 9.00u in Oudenbosch (ook live via website) en 10.30u in Oud Gastel. In beide diensten Viering van het Heilig Avondmaal. Nevendienst voor kinderen (4-12 jr.). I.v.m. Corona zijn er bepaalde Pastorije-activiteiten stopgezet. Volgt u de website-agenda.[n]