Muzikaal welkom Sinterklaas.
Muzikaal welkom Sinterklaas. FOTO THEO HAGEDOORN

Sinterklaas met hoofdpiet op bezoek bij KBO Rucphen

RUCPHEN - Vrijdag 26 november werd voor de Rucphense KBO-leden een St. Nicolaas-viering in zaal het Trefpunt in Rucphen gehouden, deze mocht doorgaan met inachtneming van de aangescherpte richtlijnen van het RIVM. 


De senioren zaten met enige spanning vol verwachting op de komst van Sinterklaas met zijn hoofdpiet te wachten, waarbij er een heerlijk kopje koffie of thee met een St. Nicolaas traktatie werd aangeboden. Rond de klok van kwart voor twee was het moment daar, Sinterklaas vergezeld met zijn hoofdpiet, maakten hun opwachting in de zaal waar hij hartelijk werd verwelkomt door onze voorzitter met het liedje 'Sinterklaasje kom maar binnen met je Knecht'. 

Sinterklaas was zeer verrast door de aanwezige KBO-leden en vond het een eer om bij deze St. Nicolaasviering aanwezig te kunnen zijn.

Hij vond het leuk om het ontspanningsgedeelte samen met zijn hoofdpiet in te vullen en zelf de Sinterklaas-Bingo van 7 rondes te draaien waar mooie prijzen mee te winnen waren. Als hoofdprijs was er een grote boodschappenmand met een tegoedbon. 

Na drie rondjes was er een pauze waar ieder een consumptie werd aangeboden. Tussendoor nam Sinterklaas zijn boek ter hand om enkele aanwezigen tot zich te roepen om over enkele gebeurtenissen in het afgelopen jaar te spreken en zich hierover moesten verantwoorden, wat veel hilariteit in de zaal teweeg bracht. 

Aan het einde van de middag moest Sinterklaas, wegens zijn nog af te leggen bezoeken deze gezellige middag verlaten en beloofde volgend jaar wederom als het toelaat naar Rucphen te komen om onze KBO afdeling te komen bezoeken.     Na het uitzwaaien met het liedje 'Dag Sinterklaasje' kreeg één ieder een attentie voor thuis aangeboden.
Ter afsluiting van deze zeer geslaagde en gezellige St. Nicolaasviering bedankte onze voorzitter alle aanwezigen voor hun deelname aan deze middag. Rond de klok van vijf uur ging ieder tevreden op huis aan.     


Kerstviering 

De eerst volgende activiteit is de Kerstviering op zaterdag 18 december met muzikaal optreden voor alle KBO-leden,  volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij houden u op de hoogte. Rond de klok van vijf uur ging ieder tevreden op huis aan.[n]