Sint Franciscusparochie en de coronamaatregelen

RUCPHEN - De Nederlandse bisschoppen hebben, uit solidariteit, besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie. In de RK Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden, ook met Kerstmis.


De avondvieringen in de parochie zijn vervroegd of komen te vervallen, kijk voor de actuele informatie bij de kerkberichten of op www.sintfranciscusparochie.nl

De sint Franciscusparochie biedt een mooi alternatief aan voor de kerstavondviering. Deze is om 20 uur via livestream te volgen. De livestream zal komen vanuit de Sint Bavokerk te Rijsbergen en is uiteraard zonder publiek.

Ook aan de kinderen is gedacht. Speciaal voor hen is er op 24 december om 16.00 uur via de livestream een marionetten-kerstspel. Gerard en Ineke Damen verzorgen dit leuke en mooie poppenspel.

U  kunt beide livestreams volgen via bovengenoemde website van de Sint Franciscusparochie waar u de link van www.kerkdienstgemist.nl aantreft

De vieringen op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en Nieuwjaar gaan door zoals gepland.

Op Zondag is er altijd een eucharistieviering in uw parochie. In de Sint Franciscusparochie om 09.30 in de parochiekerk van de Heilige Willibrordus in Sint Willebrord. Alle parochianen zijn van harte welkom.

De andere parochiekernen hebben zelf bepaald of zij hun viering op een ander tijdstip aanbieden en de volgende tijdstippen zijn vastgesteld: Op 11 december: Sprundel om 14.00 uur en Schijf om 15.30 uur.

In onze kerken houden we de anderhalve-meter-maatregel aan. De verplichting tot het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen blijft gehandhaafd. Daarnaast blijven de basisregels gelden op het gebied van hygiƫne, ventilatie en thuisblijven bij klachten. Ook de eerdere afgekondigde regels voor het zingen blijven voorlopig gehandhaafd.


Dankbaarheid en waardering

De nieuwe maatregelen vragen van de parochies en alle gelovigen opnieuw om extra inzet, incasserings- en uithoudingsvermogen om toch samen zo goed mogelijk Advent en Kerstmis te kunnen vieren. De pastores spreken hun grote dankbaarheid en waardering uit voor al diegenen die zich daarvoor onvermoeibaar inzetten.

Het pastoraal team,

Parochiebestuur Sint Franciscus.[n]