Ambiance tijdens de kerstdis in Sprundel.
Ambiance tijdens de kerstdis in Sprundel. Foto: Corine Roks

Succesvol kerstdiner Kiwanisclub Halderberge-Rucphen

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL - Op uitnodiging van Kiwanisclub Halderberge-Rucphen genoten zo’n dertig genodigden afgelopen woensdagmiddag van een heerlijk kerstdiner. Voor de vijftien geïnviteerden uit de gemeente Halderberge stond de tafel bij Restaurant De Haard in Bosschenhoofd gedekt. De vijftien bewoners uit de gemeente Rucphen kwamen voor de kerstdis samen bij Brasserie de Pastorie in Sprundel.

“Een gezellig etentje om het samenzijn te bevorderen. Kiwanisclub Halderberge-Rucphen zet zich al jaren in voor kinderen en ouderen uit onze samenleving. Alleenstaanden, of mensen die uit zichzelf niet zo snel naar een restaurant zouden gaan, stonden deze keer op de gastenlijst,” aldus Willy Dircken van Kiwanis.

Avondlockdown

Het was nog even spannend of het door kon gaan gezien de maatregelen rond corona. In eerste instantie stond het diner voor in de avond gepland. Met de aangescherpte maatregelen, waaronder de avondlockdown, werd besloten het diner naar de middag te verplaatsen. Op beide locaties werden de RIVM- regels nageleefd. “Ik vind het wel een uitkomst, zo op de middag. In de avond is het zo donker. Nu kunnen we ook nog buiten kijken en zijn we voor de avond thuis,” zo maakt het gezelschap in Sprundel, uitkijkend op de Sint Janstraat, even duidelijk. Op de locatie Sprundel zijn onder de genodigden alleen maar dames, voornamelijk leden van de alleenstaandensoos Samen Sterk, welke momenteel uit louter vrouwen bestaat. De man-vrouwverhouding in Bosschenhoofd is een stuk evenwichtiger.

Overgehaald

Joke Kouters van Kruisvereniging Hoeven hierover: “Ik heb de mensen persoonlijk benaderd met de vraag of ze wilden deelnemen aan het Kerstdiner. De meeste vonden het geweldig en raakten me met de woorden: ‘Ik kom nooit in een restaurant’. Sommige genodigden twijfelden, waarop ik ze met succes alsnog heb overgehaald. En weet je wat zo leuk is? Dit samenzijn verbindt. Zo hebben twee dames elkaar gevonden om wekelijks te gaan fietsen en één meneer heeft in dit gezelschap een wandelmaatje gevonden.” In Bosschenhoofd krijgt het gezelschap nog een toegift in de vorm van een prachtig gitaarstuk. “Door één van onze gasten gespeeld, hij had zijn gitaar voor deze gelegenheid meegenomen,” aldus Joke.

Wijnproject

Het diner is mogelijk gemaakt door het wijnproject 2021. Jan Oomen Sr. van Kiwanisclub Halderberge-Rucphen geeft uitleg: “Onze club organiseert het hele jaar door activiteiten en evenementen om geld in te zamelen voor maatschappelijke projecten zoals dit Kerstdiner. De steun van onze sponsoren is hierbij van essentieel belang. Helaas hebben we vorig jaar en ook dit jaar verschillende evenementen moeten cancelen om de welbekende reden.” Waarna Jan vervolgt: “Zo lopen we al twee jaar inkomsten uit de kaartverkoop mis.” Hij doelt hierbij op de bijzondere gasten die Kiwanis vanuit alle windstreken laat optreden in de Basiliek van Oudenbosch. “Gelukkig hebben onze sponsors dit goed gecompenseerd met de aankoop van onze mooie wijnen en hiermee ook een bijdrage geleverd aan het goede doel,”besluit hij. “Het wijnproject 2021 is een succes geworden.” 

In Bosschenhoofd heffen Denie de Jong (l), Danny van Rijswijk (m) en Joke Kouters (r) het glas.

In Bosschenhoofd heffen Denie de Jong (l), Danny van Rijswijk (m) en Joke Kouters (r) het glas.