De kerststal bij het Kerstparadeplein.
De kerststal bij het Kerstparadeplein. FOTO TOON VAN DE SANDEN

Toch kerstactiviteiten in Sprundel

SPRUNDEL - Weer geen kerstparade met optocht, optredens, vreugdevuur, sterretjesregen en gezellig samenzijn op het Kerstparadeplein dit jaar. 


Toch hebben vrijwilligers van Dorpswerk Sprundel van het Kloosterplein een Kerstparadeplein gemaakt. Ook de kerststal ontbreekt niet en het Roparunteam van de SV Sprundel heeft er een wensboom bij geplaatst. Jac van Trijp: ‘’Velen zijn al komen kijken en er worden foto’s gemaakt’’. 

Daarnaast verzorgt de jeugdraad van het Dorpswerk een paar activiteiten tijdens de extra lange kerstvakantie. Zo kan men in het feeëriek verlichte Fatimapark dagelijks tot 18.00 uur terecht. Nu vertellen de kabouters daar, als men hun QR-codes scant het kerstverhaal. Het pad begint bij de kerststal op het plein. 

En er is een rendieren-zoekspel. Op veertig adressen in de dorpskom hangt een tekening van een rendier met een letter voor het raam. Om een prijsje te kunnen winnen moet men met de veertig te vinden letters de juiste zin maken. Omdat De Trapkes door de lockdown gesloten is kunnen deelnemersformulieren nu afgehaald worden bij twee winkels: de Coop en Bij Corina's.[n]