Café Brein gaat naar Wallsteijn

ZUNDERT - Niet op de laatste donderdag, maar deze keer op de eerste donderdag van de maand, nu op 3 juni dus, organiseert Café Brein Zundert na lange tijd weer een bijeenkomst.

Vanwege de corona-beperkingen lagen de bijeenkomsten van Café Brein maandenlang stil, maar nu de omstandigheden zich weer verbeteren worden de activiteiten weer opgepakt. Niet zoals gebruikelijk op de vierde donderdag van de maand maar nu op de eerste, en niet in een binnenruimte, maar in de openlucht.


Landgoed Wallsteijn

Op 3 juni worden de bezoekers van Café Brein Zundert ontvangen op het Landgoed Wallsteijn in Achtmaal. Op dit markante landgoed staan in deze periode de in grote hoeveelheden voorkomende rodondendrons in volle bloei en deze bloemenpracht is op zich al het bezoeken van die plek zeer de moeite waard. Daarnaast kunnen de bezoekers een blik werpen in de prachtige tuin van het landhuis. Door Ad de Klerk, die onder meer gids is van Natuurmonumenten, wordt een inleiding over het landgoed en haar geschiedenis gehouden en zullen veel wetenswaardigheden over het landgoed en haar omgeving verteld worden.


Deelname

Belangstellenden voor deze activiteit van Café Brein worden uiterlijk om 15.,00 uur verwacht bij de portierswoning aan de Achtmaalseweg 158A, waar ook geparkeerd kan worden. Vanwege de nog steeds geldende beperkingen kan er jammer genoeg geen gezamenlijk vervoer worden aangeboden, maar worden de potentiele bezoekers gevraagd op eigen gelegenheid naar de portierswoning te komen. De activitiet duurt tot 17.00 uur.


Voor personen met NAH en betrokkenen

De activitiet is bedoeld voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en voor personen die daar als famillielid of mantelzorger, of op een andere wijze, bij betrokken zijn. Café Brein beoogt voor deze doelgroep een drempelloze gelegenheid te bieden voor ontmoeting, gesprek en uitwisseling van ervaringen. NAH staat voor de gevolgen van een hersentumor of beroerte, de gevolgen van een ongeval, MS of Parkinson of door een andere oorzaak waardoor hersenletsel is ontstaan. Voor meer informatie zie; www.cafebreinzundert.nl.[n]