Openingsrit op pinksterzondag bij RTC Zundert

ZUNDERT - Nadat we op 11 oktober 2020 onze laatste clubrit konden verrijden vanwege de Coronacrisis mochten we in het weekend van Pinksteren eindelijk weer in groepsverband gaan fietsen.


Op eerste Pinksterdag deden de weersomstandigheden eerder denken aan de herfst dan aan een lentedag: dreigende luchten, veel wind en temperaturen ver onder normaal voor de tijd van het jaar.


Openingsrit
Om 8 uur verzamelden de leden van de A- en B- groep voor hun openingsrit van het seizoen 2021.

De A groep heeft een rit gereden welke hun via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Essen Hoek, Bergen Op Zoom, Halsteren, Lepelstraat en De Kladde naar Steenbergen voerde waar zij hun koffiepauze hebben genomen. Hierna steeds door buitengebied richting Roosendaal naar Nispen en via Visdonk, Lange Schouw en Achtmaal terug naar Wernhout.

De B groep is dezelfde richting opgegaan. Via Achtmaal, Lange Schouw, Horendonk, Nispen, B.o.Zoom, Moerstraten was het plan om de pauze te houden bij de zorgboerderij Lindehof, doch die was op dit vroege uur nog niet open. De rit vervolgt dan naar Kruisland maar ook hier was nog alles gesloten. Doorgereden richting Oud Gastel en warempel het Gastels Veer was geopend. Dus even een ommetje gemaakt en daar de pauze genomen. Hierna verder richting Roosendaal, Nispen, Visdonk, Lange Schouw en Achtmaal terug naar Wernhout.

De C-groep heeft hun zgn. winterritje gereden waarbij ze hun koffiepauze hebben gehouden in Essen Hoek.

Helaas is er op 2e Pinksterdag door de overvloedige regenval niet gefietst


Programma
Door het nog ontbreken van een programma zullen voor a.s. zondag wederom de bestemmingen bij het vertrek worden bepaald.

De A en B groep vertrekken om 08.00 uur en de C groep vertrekt om 08.30 uur vanaf De Valk in Wernhout.

Degenen die ook eens willen kennismaken met de wijze van fietsen bij R.T.C. Zundert mogen zich ook aansluiten waarbij zij zich moeten houden aan de aanwijzingen van onze leden.[n]