Bewoonster toont trots het resultaat van de beauty-avond.
Bewoonster toont trots het resultaat van de beauty-avond. FOTO NELLEKE VAN DEN ELSEN

Bewoners van Amarant de Beukenlaan 'schitteren'

ZUNDERT - Ook de bewoners van Amarant de Beukenlaan in Zundert hebben door de coronamaatregelen al een jaar geen leuke activiteiten meer gehad.


Op vrijdagavond 14 mei kwam daar verandering in: de begeleiders organiseerden samen met lokale ondernemers een beauty-avond in hun eigen woonvoorziening.


‘Mooi van binnen, mooi van buiten’

Onder de noemer ‘Mooi van binnen, mooi van buiten’ stonden zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid deze avond centraal. In de aanloop gingen de bewoners op zoek naar hun kwaliteiten en positieve eigenschappen.

Tijdens de avond zelf konden ze genieten van massages, haarbehandeling, make-up en nagelverzorging.

Door voldoende afstand van elkaar te houden en het dragen van mondmaskers, kon de beauty-avond volgens de corona-maatregelen plaatsvinden.

De avond eindigde met een heuse foto-shoot in de binnentuin van Amarant-locatie de Beukenlaan.


Samen op zoek naar schoonheid
“Doordat mensen met een verstandelijke beperking vaak op jonge leeftijd merken dat zij zich anders ontwikkelen dan anderen, kan er bij hen een verminderd gevoel van eigenwaarde ontstaan.

Met de beauty-avond wilden we bewust even stil staan bij hun kwaliteiten en samen op zoek gaan naar schoonheid,” vertelt projectleider Joey Dielemans. Het resultaat mocht er zijn. Want na iedere behandeling groeide het zelfvertrouwen zichtbaar op de gezichten van de bewoners.