Overwinningen Piet Vermonden en Jack van Sprundel

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag werden de twee duivenvluchten die op het programma stonden uitgesteld vanwege de belabberde weersomstandigheden.

De midfond duiven werden zondagmorgen al vroeg gelost evenals de duiven die hun eerste dagfondvlucht vlogen vanuit Issoudun.

Opmerkelijk is de ontwikkeling in de duivensport dat duivinnen zeker zo goed vliegen als de doffers én vaak langer in topvorm kunnen blijven.

Op beide vluchten wonnen duivinnen de hoofdprijs en steeds vaker nemen dus de duivinnen deel aan de vluchten.

Vroeger werden die vaak nog enkele keren op de natour gespeeld na heel de zomer als weduwduivin dienst te hebben gedaan.


Pont Maxence

De winnares van Pont herhaalde haar topprestatie van vorig jaar toen zij de snelste was vanuit Sens in de Regio Zundert en het samenspel W&O.

Vanuit Pont hadden we vrijwel hetzelfde weer als toen van Sens.

Ze kwam zeer hoog aangevlogen maar verschrok van een boven het hok vliegende buizerd, ging er omheen vliegen en toen de afstand tot het hok groot genoeg was kwam ze snel naar beneden het hok in.

Deze duivin van 2016 is een van de meest regelmatigste presterende duiven van Piet Vermonden, dit weekend speelde ze voor de 63ste maal prijs 1 op 4!!


Winnares Pont Maxence vloog 1764,5 meter per minuut


Haar vader komt rechtstreeks van Eijerkamp uit Zutphen en van moederskant is het geheel eigen soort.

In de stamboom van deze superduivin zie je naast de naam van Eijerkamp de namen van de Gebr. Jansen, Van Loon en Norbart.

Piet vloog vanuit Pont Maxence 50% prijs tegen 696 regioduiven en zijn winnares vloog, na om 7.10 uur gelost te zijn, de 290 km met een snelheid van 1764,5 meter per minuut.

Adrie Verhaard meld zich ook in de kop van de uitslag met 2e, 4e en 5e prijs.

De derde trede op het erepodium was voor het duivenkoppel Annie en Cees Bastiaansen.


Issoudun

De eerste dagfondvlucht leverde in de Regio Zundert een 1e prijs op voor Jack van Sprundel.

In het voor de winnares op 537 km gelegen stadje Issoudun gingen om 7.15 uur 501 duiven uit de Regio Zundert van start.

Een jaarling duivin van Jack van Sprundel was al de andere deelnemende duiven te rap af.


Winnares Issoudun vloog 1651,6 meter per minuut


Ze wordt door haar baas op weduwschap gespeeld en is gekweekt uit duiven van twee sterke hokken: Leon Kools uit Achtmaal en van de combinatie Oomen uit Sprundel. Na 5 uur en 25 minuten vliegen verscheen ze boven het hok en Jack kon haar om 12.40 uur klokken.

Ze kwam tot een snelheid van 1651,6 meter per minuut.

Stel je eens voor 531 km vliegen met een snelheid van bijna 100 km per uur!! Arjan Klijs, die vorige week won, werd 2e en de 3e prijs was ook weer voor Jack die er van de 12 gezette duiven 8 op de uitslag had.[n]