Prachtige overwinning voor duif van André en Marian

ZUNDERT - Een heldere hemel met hier en daar een wolk en een matige noordnoordwestenwind zorgde voor prima omstandigheden voor de postduiven die afgelopen zaterdag vanuit de Franse losplaats Sens naar huis vlogen.


Heerlijk weer om in de tuin de duiven op te wachten. De snelheden lagen dan ook beduidend lager dan de weken ervoor toen de wind recht van achteren stond en de temperaturen eigenlijk te laag waren. Door de duivenliefhebbers uit de Regio Zundert, tegenwoordig spelend in de basisverenigingen Zundert en Rijsbergen, waren 648 duiven ingemand. Om half acht gingen de manden open en met een uitstekend vertrek vlogen de duiven recht in de richting van hun hokken.


Prima omstandigheden voor de duiven afgelopen weekend

André en Marian Smits

Na 4 uur en 34 minuten vliegen verscheen boven het hok van André en Marian Smits (die samen de duivensport als hobby hebben) in De Wildert hun 1e getekende boven het hok.

Hij was verwacht want hij stond bovenaan de poule lijst en maakte het vertrouwen van zijn bazen meer dan waar.

Deze weduwnaar uit 2018 is een van de beste duiven van dit sterke hok.

De 374,8 km was afgelegd met een snelheid van 1265,2 meter per minuut. Deze crack was in 2020 generaal duifkampioen in de Regio Zundert en won onder dezelfde weersomstandigheden het Brabant 2000 concours vanuit Sermainses tegen 7197 concurrenten. Een overwinning op 5 spelniveaus.


Overige uitslagen

In de regio won Will Adriaensen de 2e en 4e prijs en Piet Vermonden (die zondag enorm blij was toen zijn beste duif alsnog thuis kwam) werd 3e.

Ook in het spelverband Willebrord & omgeving wonnen André en Will de 1e en 2e prijs tegen 1346 duiven.