Blije gezichten bij het officiële startsein.
Blije gezichten bij het officiële startsein. FOTO JULES VAN IPEREN - PIX4PROFS

Bouwproject winkelcentrum Molenstraat van start

ZUNDERT - Bij het winkelcentrum in de Molenstraat in Zundert is vrijdag officieel een aanvang gemaakt met de bouwwerkzaamheden op de hoek van de Molenstraat en de Eikenlaan. Hier verrijst een modern woongebouw met winkels. Bovendien komen er huurappartementen in het middeldure en dure segment. Wethouder Patrick Kok gaf het symbolische startsein voor dit project.


DOOR ADDO SPRANGERS


De metamorfose wordt door de Gemeente Zundert omschreven als een welkome toevoeging aan het woningaanbod in het centrum én een kwaliteitsimpuls voor het winkelend publiek. Er komt meer ruimte voor winkels en de passage verdwijnt. Aansluitend en als laatste wordt de parkeerplaats heringericht. In het voorjaar openen de winkels hun deuren.

“Ik ben blij dat de werkzaamheden zijn gestart,” aldus wethouder Patrick Kok. “Het gapende gat in de Molenstraat was voor meerdere inwoners een doorn in het oog. Dit verdwijnt nu. De ontwikkeling past in de mooie projecten die de afgelopen jaren in de Molenstraat tot stand zijn gekomen. Projecten die de straat en het centrum van Zundert meer uitstraling geven.” Ook Jerry de Leeuw van Hans Geveling Supermarkten toont zich tevreden. ‘We zijn blij dat we met dit project een waardevolle toevoeging geven aan de Molenstraat. Er komt meer winkelaanbod, zoals een nieuwe Etos en Gall&Gall van dezelfde eigenaar. En er komen woningen beschikbaar.”


Nieuwe indeling

Hans Geveling Vastgoed BV, de eigenaar van Albert Heijn Zundert, wil interne verbouwingen uitvoeren om het winkeloppervlak van de huidige supermarkt uit te breiden naar een L-Albert Heijn. De huidige passage wordt betrokken bij de nieuwe winkel en aan de achterzijde wordt uitgebouwd. De hoofdentree zal aan de zijkant worden gesitueerd, zogezegd om de nieuwe winkel beter beleefbaar te maken in het centrum. In het nieuwe gedeelte komt straks een filiaal van Gall&Gall. Ook het filiaal van Etos verhuist hier naartoe. Na de verhuizing van de Etos is het de bedoeling dat het winkelgebied met de Shoeby, Hema en de Albert Heijn opnieuw ingedeeld. Hema en Shoeby blijven in de bestaande bebouwing waarbij de Shoeby tevens een aparte entree aan de Molenstraat krijgt.


Parkeerplaats

Door de nieuwbouw op het gedeelte van de bestaande parkeerplaats wordt in één klap het ‘gapende gat’ op de hoek van de Molenstraat en de Eikenlaan opgevuld. Op de huidige locatie worden de huidige kantoren aan de Molenstraat getransformeerd naar appartementen en de gevelindeling op de begane grond zal transparanter worden ingericht. Op deze manier wordt eveneens een kwaliteitsslag gemaakt, zo is de verwachting. De parkeerplaats krijgt zogezegd ‘een nieuwe inrichting welke past bij de nieuwe Albert Heijn en het centrum van Zundert’.


Kwaliteitsimpuls

Met de komst van het nieuwe complex krijgt een belangrijke plek in het centrum van Zundert wederom een kwaliteitsimpuls en is de herontwikkeling van de Molenstraat bijna compleet, zo stelt wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder ruimtelijke ordening. “De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de plannen om de beleving van deze plek te vergroten. Het past in het rijtje van andere projecten die de afgelopen jaren doorgang hebben gekregen, zoals het Gele Huis, Jacobs, Backx, Roskam en Vögele.”[n]