Afbeelding

Buurtschap Wernhout: afkoppelen regenpijpen

WERNHOUT - Veel regenpijpen in onze gemeente komen uit op het gemengde riool: de regenpijp is (onder de grond) aangesloten op het riool met afvalwater. Dit is erg jammer! Regenwater is namelijk schoon en makkelijk opnieuw te gebruiken. Daarom moedigt de gemeente Zundert, samen met waterschap Brabantse Delta, de inwoners van de gemeente aan om hun regenpijp af te koppelen van het riool.


Door de regenpijp af te koppelen, stroomt het regenwater direct de tuin in. Dit heeft veel voordelen:
*Huiseigenaren en directe omgeving hebben minder overlast bij hevige regenbuien;
*Druk op ons rioolstelsel neemt af;
*Grondwaterstand op de huispercelen blijft op niveau;
*Natuur en landbouwsector in onze gemeente, hebben het minder zwaar bij droge periodes.


10 euro per afgekoppelde regenpijp voor Buurtschap Wernhout

Voor iedere regenpijp die via Buurtschap Wernhout wordt afgekoppeld, schenkt de gemeente E 10,- aan de buurtschap. Iedereen mag meedoen, zowel leden als niet-leden. De actie geldt alleen voor inwoners van de gemeente Zundert.

Zo helpt u mee aan een toekomst- en klimaatbestendig Zundert en biedt u financiële steun aan Buurtschap Wernhout!

Da’s mooi; twee vliegen in één klap!


Aanmelden kan t/m 30 juni

Inwoners kunnen op zundert.nl/afkoppelen een aanmeldformulier invullen en opsturen naar secretaris@buurtschapwernhout.nl

Begin juli worden de afkoppelstenen besteld door de gemeente. Als deze afgeleverd zijn bij de buurtschap, nemen zij contact met u op wanneer zij deze komen plaatsen. Na plaatsing, vult de inwoner een formulier in als bewijsvoering. De bewijsvoeringen worden door Buurtschap Wernhout naar de gemeente gestuurd en zij zorgen ervoor dat Buurtschap Wernhout het verdiende bedrag op de rekening gestort krijgt. Er zijn voor de inwoners van de gemeente Zundert geen kosten aan verbonden!

Mocht u nog meer informatie willen, kijk dan eens op de site: www.zundert.nl/afkoppelen.[n]